Νίκος Αλιάγας: "Με σόκαρε αυτό που είδα στην Ελλάδα"

Ο Νίκος Αλιάγας ζει και εργάζεται στην πόλη του Φωτός αλλά παραμένει Έλληνας! Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει για την κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας...

Είχε έρθει στη Ελλάδα και μόλις επέστρεψε στο Παρίσι, με νωπές ακόμα τις μνήμες, παραχώρησε συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα "Le Matin" και μιλάει για όλα εκείνα που είδε και τον σόκαραν...

"Με σόκαρε αυτό που είδα στην Ελλάδα. Επέστρεψα στη γενέτειρα πριν μια εβδομάδα, μετά από έξι μήνες απουσίας και με στενοχώρησαν όλα όσα είδα. Η Ελλάδα έτσι όπως την ήξερα, δεν υπάρχει πια. Παλαιότερα οι άνθρωποι έβγαιναν και διασκέδαζαν. Οι Έλληνες είναι γενναιόδωροι και φιλόξενοι, όπως υπαγορεύει η παράδοσή μας, αλλά λόγω της κατάστασης έχουν "στριμωχτεί" και δεν βλέπουν διέξοδο. Τώρα, για παράδειγμα, όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού έρχεται και η ώρα της αμηχανίας και μοιράζονται τα έξοδα, όπως το κάνουν οι Γερμανοί".

Περιγράφει τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν: "Οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες και η μιζέρια βρίσκεται παντού. Είδα ακόμη και ανθρώπους με κουστούμια και γραβάτες να ψάχνουν στα σκουπίδια” λέει και συνεχίζει " Οι άνθρωποι έχουν ταπεινωθεί. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε λένε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και κλέφτες, αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει".

Στην ατζέντα της συνέντευξης μπαίνει και η Χρυσή Αυγή: "Τα ακραία δεξιά κόμματα δεν είχαν ποτέ απήχηση στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Οι Χρυσαυγίτες εκμεταλλεύονται την απελπισία του κόσμου. Συνοδεύουν τις γιαγιάδες στην τράπεζα για να της προστατεύσουν από τις κλοπές, που έχουν αυξηθεί πολύ. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά!".

Του δημιουργεί ενοχές, το γεγονός ότι έχει φύγει από τη xώρα του και κάνει καριέρα στο εξωτερικό; "Δεν είμαι πλούσιος. Στην αρχή και εγώ πέρασα δύσκολα, ζούσα σε ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών και περίμενα στην ουρά της σχολικής λέσχης φαγητού. Για να αποκτήσω αυτά που έχω δουλεύω 20 ώρες της ημέρα. Αλλά καταλαβαίνω τα προβλήματα της χώρας μου και προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να τους βοηθήσω όλους" .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου