Υπέρ μιας «πραγματικής πολιτικής ανάπτυξης» για την Ευρώπη τάσσονται Ομπάμα-Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μπαράκ Ομπάμα, συμφώνησαν ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποκτήσει μια πραγματική πολιτική ανάπτυξης»... στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηλυσίων.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε τηλεφωνικά αργά το απόγευμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Μετά τη Σύνοδο της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ και ενόψει της συνόδου της G20 στο Μεξικό, υπογράμμισαν την ανάγκη να ενισχυθεί η σταθερότητα και η διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια πραγματική πολιτική ανάπτυξης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γάλλος πρόεδρος «επέμεινε στην επιθυμία της Γαλλίας να δημιουργήσει, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην ΕΕ, ένα ευρωπαϊκό οικονομικό πλαίσιο που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, την δημοσιονομική υπευθυνότητα και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα».

Οι δύο πρόεδροι «συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στο πλαίσιο της G20 προς μία πιο αποτελεσματική ρύθμιση της παγκόσμιας οικονομίας ώστε να ευνοηθεί η ανάπτυξη και η χρηματοοικονομική σταθερότητα» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος επεσήμανε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρόεδρος Ολάντ συμφώνησαν για τη σημασία λήψης μέτρων με στόχο την ενίσχυση της ανάκαμψης στην ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ανάπτυξη».

Στη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος «χαιρέτισε την απόφαση της Γαλλίας να φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο της ομάδας των Φίλων της Συρίας στις 6 Ιουλίου και επεσήμανε την ανάγκη να καταλήξουμε γρήγορα σε μια πολιτική μετάβαση» στη χώρα αυτή, υπογραμμίζει ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπ.Ομπάμα και ο Φρ.Ολάντ αναμένεται να συναντηθούν στη διάρκεια της συνόδου της G20 στο Λος Κάμπος στο Μεξικό στις 18 και 19 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου