ΟΟΣΑ: "Δώστε στην Ελλάδα ευκαιρία για επαναδιαπραγμάτευση"

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάχθηκε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, έστω κι αν αυτό σημαίνει αλλαγή των όρων του δεύτερου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

«Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του, ύψους 130 δισ. ευρώ, διεθνούς πακέτου διάσωσής της, εάν αυτό σημαίνει την παραμονή της στην ευρωζώνη», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού, χθες, σε συνέντευξή του, στο Λος Κάμπος του Μεξικού, πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.

Παράλληλα, τόνισε πως: «εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση επιλέξει να παραμείνει στην ευρωζώνη, είναι πιθανό να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πακέτου διάσωσής της, που έχει προσφέρει η ΕΕ και το ΔΝΤ».

Ο Μεξικανός γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ υπογράμμισε πως: «Είναι ένα σενάριο που βλέπω πιθανό και, εάν αυτή είναι η προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα και να προχωρήσει, θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει να επιχειρηθεί».

«Τα μεγάλα κόμματα επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»

Ο Ά. Γκουρία επισήμανε ότι οι ηγέτες των μεγάλων πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για παραμονή στην ευρωζώνη.

«Δεν αποκλείω να γίνει κάποια αναπροσαρμογή των όρων διάσωσης, για να δοθεί περισσότερος χρόνος ή για να δοθεί περισσότερη έμφαση σε ορισμένα από τα μέτρα», σημείωσε.

Τέλος, εκτιμά πως η Ευρώπη διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, αλλά πρέπει «να συντονίσει καλύτερα τις αποφάσεις της».

«Η Ευρώπη διαθέτει τα μέσα, τους θεσμούς και το σθένος για ν΄αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση, αλλά η βούληση αυτή δεν εκφράζεται κατά τρόπο σωστό και επαρκώς σαφή, εξαιτίας των προβλημάτων λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου