«Μνημονιακή η συγκυβέρνηση» - Πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης...

 Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καιι ΚΚΕ, τοποθετούνται κριτικά απέναντι στο κείμενο «Προγραμματικής Συμφωνίας» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με κύρια επισήμανση τον μνημονιακό προσανατολισμό της συγκυβέρνησης, εμμέσως δε πλην σαφώς προαναγγέλλουν μια δυναμική και κατά μέτωπο  αντιπολίτευση.

ΣΥΡΙΖΑ: «Επιβεβαιώνεται ο μνημονιακός προσανατολισμός»
ΑΝΕΛ: «Υποσχέσεις και προθέσεις την ώρα που τα κόμματά τους και η μνημονιακή κυβέρνησή τους είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Τρόικας»
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «Από την κυβέρνηση Παπαδήμου περάσαμε στη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που μοναδικός της στόχος είναι η εξυπηρέτηση του χρέους των παγκόσμιων τοκογλύφων»
ΚΚΕ: «Ανάγκη για «επείγουσα ανασύνταξη του εργατικού κινήματος»

Αναλυτικότερα η αντιπολίτευση με ανακοινώσεις τύπου αναφέρεται στο κείμενο της «Προγραμματικής Συμφωνίας»:

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:

«Το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει το μνημονιακό προσανατολισμό της νέας κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα γενικόλογο κείμενο στα ουσιώδη και κοινωνικά επώδυνα θέματα, χωρίς χρονοδιάγραμμα, δεσμεύσεις και κόκκινες γραμμές.

Είναι πλέον φανερό πως η διατυμπανιζόμενη προεκλογική αναθεώρηση του μνημονίου για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς προϋποθέτει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του.

Οι αόριστες επιθυμίες, χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς για τις όποιες θεσμικές αλλαγές και η ασάφεια ως προς την αποκατάσταση των βάναυσων κοινωνικών αδικιών, δημιουργούν τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας.

Μια τέτοια κυβέρνηση πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να μακροημερεύσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με συνέπεια και υπευθυνότητα θα σταθεί στο πλάι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και θα αγωνιστεί για να γίνει η ελπίδα που γεννήθηκε στις τελευταίες εκλογές πραγματικότητα.»

ΑΝΕΛ: 

Με αφορμή το πλήρες κείμενο της συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών Αρχηγών που συμμετέχουν στην Μνημονιακή κυβέρνηση και που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι γνωστοί συνέταιροι της εξουσίας Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, με τη νέα τους αριστερή μεταγραφή Φώτη Κουβέλη, επαναλαμβάνουν μετεκλογικά όσα έλεγαν προεκλογικά. Υποσχέσεις και προθέσεις την ώρα που τα κόμματά τους και η μνημονιακή κυβέρνησή τους είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Τρόικας, η οποία σπεύδει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να δώσει τις εντολές της.

Τους ενημερώνουμε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βλέπουμε το…τυράκι, αλλά ακόμα δεν είδαμε τη φάκα. Την περιμένουμε στις προγραμματικές δηλώσεις και στα πρώτα νομοσχέδια». 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:

«Από την κυβέρνηση Παπαδήμου περάσαμε στη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που μοναδικός της στόχος είναι η εξυπηρέτηση του χρέους των παγκόσμιων τοκογλύφων.

Τα φλέγοντα ζητήματα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, αλλά και της εκμετάλλευσης των ελληνικών υδρογονανθράκων και της ΑΟΖ τέθηκαν από την πρώτη μέρα στο περιθώριο.


Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην πρώτη γραμμή της Εθνικής Αντιπολίτευσης ενάντια στην ξένη κατοχή της τρόικα και τους εγχώριους τοποτηρητές της
».

ΚΚΕ:  

«Το μεγαλύτερο ψέμα της νέας συγκυβέρνησης είναι ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι για το λαό, όταν η στρατηγική της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματιών που υπηρετεί είναι η δραστική μείωση του μέσου μισθού, η ισοπέδωση των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η διεύρυνση των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου.

Για να σταματήσει η εξαθλίωση του λαού, η μείωση των μισθών, χρειάζεται να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν τις επιχειρησιακές – ατομικές συμβάσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την εκ περιτροπής εργασία, το πολύμορφο καθεστώς μαύρης εργασίας και ειδικά για τους νέους. Το εργατικό εισόδημα ληστεύεται κυριολεκτικά από τους εξοντωτικούς φόρους, την ακρίβεια, το τεράστιο κόστος για φάρμακα, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.

Για να σταματήσει η μείωση των συντάξεων πρέπει να καλυφθούν άμεσα τα τεράστια ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία που δημιούργησε το «κούρεμα» και η χρόνια ληστεία από τις κυβερνήσεις και την πλουτοκρατία.

Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ότι θα γίνει για την ανακούφιση του λαού, είναι μια αναγκαστική προσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και την ευρωζώνη. Η όποια επιμήκυνση θα φορτώνει νέα δεινά στο λαό και όχι ανακούφιση, ενώ δεν θα σταματήσει τη νέα χρεοκοπία.

Το ΚΚΕ θα φέρει στη βουλή σχέδια νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, καθώς και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα.

Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής. Χρειάζεται επειγόντως ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματίες, φορτώνει τις συνέπειες της κρίσης στο λαό και εγκλωβίζει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαμάχες και πολέμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου