Προκλητική επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί στη Θράκη

«Είστε Τούρκοι και μητέρα σας είναι η Τουρκία», ούρλιαξε ο "γκρίζος λύκος" στην Θράκη
Στην Θράκη «αλωνίζει» ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί με την άδεια των ελληνικών αρχών και μιλά συνέχεια για την παρουσία «Τούρκων» στη Δυτική Θράκη και πως «η μητέρα πατρίδα αυτών είναι η Τουρκία».

Ο προκλητικός πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης έφτασε στη χώρα μας οδικώς και η ομάδα που τον συνοδεύει αποτελείται από 22 άτομα, όλοι τους μέλη των Γκρίζων Λύκων..

Ο ίδιος επισκέφθηκε στον Έβρο το χωριό Μέγα Δέρειο. Εκεί Μουσουλμάνοι της περιοχής που έφτασαν και από τα γύρω χωριά τον υποδέχθηκαν με ενδείξεις χαράς. Ο Μπαχτσελί στην προκλητική ομιλία του στο χωριό δήλωσε «Γνωρίζω πως η "τουρκική" μειονότητα της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει προβλήματα στην παιδεία, στην άρνηση της ταυτότητας της και στην αναγνώριση του μουφτή. Ήρθαμε εδώ για να διαπιστώσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε ενέργειες για να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά».

Στη συνέχεια ο Μπαχτσελί και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Δήμο Αρριανών Ροδόπης, όπου έγιναν δεκτοί με λουλούδια από τον δήμαρχο Ιμπραήμ Σερίφ και δημοτικούς συμβούλους.

Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων αργότερα επισκέφθηκε τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή. Εκεί στην ομιλία του ο Μπαχτσελί ισχυρίστηκε πως το τροχαίο δυστύχημα που σκοτώθηκε ο Σαδίκ ήταν «ύποπτο» και δήλωσε πως ο Σαδίκ «ήταν η ελπίδα, η ανάσα αλλά και ο στόχος των "Τούρκων" της Δυτικής Θράκης».

Και συνέχισε προκαλώντας ο Μπαχτσελί: «Ο Αχμέτ Σαδίκ δεν έπαψε ποτέ να λέει πως είναι Τούρκος και ο ίδιος έκανε σημαία την Τουρκική ταυτότητα και την Μουσουλμανική ύπαρξη. Ας μην ξεχνά κανείς ότι οι "Τούρκοι της Θράκης" υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όσοι προσπαθούν να εξαλείψουν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα αυτής της κοινωνίας δεν θα μπορούν να ορθοποδήσουν. Και η εγγύηση γι’ αυτο είναι τα εκατομμύρια ομοεθνών Τούρκων, οι οποίοι προσεύχονται για σας από τη μητέρα πατρίδα»

Ο Μπαχτσελί στη συνέχεια επισκέφθηκε το προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Με αντιδράσεις η επίσκεψη Μπαχτσελί στην Ξάνθη

Κάτω από αντιδράσεις πραγματοποιήθηκε η ολιγόωρη επίσκεψη του Τούρκου Εθνικιστική ηγέτη του κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην Ξάνθη, στο πλαίσιο επίσκεψης στη Θράκη.

Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων έφτασε στην Ξάνθη λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι και συνέφαγε με στελέχη της μειονότητας στο εστιατόριο Ξανθίππη. Ακολούθως έγινε δεκτός από τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ.

Την ίδια ώρα 30-40 συγκεντρωμένοι από διάφορους χώρους, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, φώναζαν συνθήματα εναντίον της Τουρκίας και του Τούρκου ηγέτη ενώ κατά διαστήματα έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Κρατούσαν πανό και σημαίες και ελάχιστοι μόνο είχαν άγριες διαθέσεις που περιορίστηκαν σε λεκτικές επιθέσεις προς τα στελέχη της μειονότητας που ήταν στο σημείο. Διαμαρτυρήθηκαν, επίσης για το γεγονός ότι επιτράπηκε η επίσκεψη του Τούρκου πολιτικού στη Θράκη ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν κάτω των 25 ετών.

Η Αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χειρίστηκε με ευκολία τους διαδηλωτές. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί μετά τον ψευδομουφτή, κατευθύνθηκε στην λεγόμενη "Τουρκική Ένωση Ξάνθης", ενώ οι διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο της συμβολής των οδών Τσαλδάρη και Καραολή, όπου τους απαγορεύτηκε η είσοδος, με αποτέλεσμα να κάνουν πορεία μέχρι την Πλατεία Μπαλτατζή, πριν διαλυθούν.

Στην ΤΕΞ παρέμεινε για περίπου μισή ώρα όπου μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα και κατόπιν αναχώρησε για τα μουσουλμανικά κοιμητήρια. Εκτός του Προέδρου της Ένωσης Αχμέτ Καρά, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές Φαΐκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν, ο Δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ, ο επικεφαλής του κόμματος DEB στην Ξάνθη Οζάν Αχμέτογλου και άλλα στελέχη της μειονότητας.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί διανυκτερεύει απόψε στην Κομοτηνή και την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου