Το "ξεκαθάρισμα" στο ΠΑΣΟΚ

η Κάτια ΜΑΚΡΗ στο enikos.gr
Στις 6 ή 7 Ιουλίου , ανάλογα με την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, θα συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για το... συνέδριο του κινήματος στα μέσα του φθινοπώρου. Επικεφαλής στη πορεία για το συνέδριο θα τεθεί ο ακραιφνής Βενιζελικός βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος . Ο Βαγγέλης Βενιζέλος θεωρεί ότι είναι φυσιολογικό να βάλει έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του στο τιμόνι της ανασύστασης , αφού έκανε το άνοιγμα του σ΄όλες τις τάσεις του κινήματος  τις οποίες προσπάθησε να ενσωματώσει μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα : Πρότεινε για γραμματέα της Κ.Ο. το Γιάννη Μανιάτη και για κοινοβουλευτική εκπρόσωπο την Εύη Χριστοφιλοπούλου , δύο προνομιακούς συνομιλητές της Αννας Διαμαντοπούλου , η οποία έχει  αποστασιοποιηθεί από το «πράσινο» πολιτικό προσκήνιο.

Επίσης όρισε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο το Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στοιχηματίζοντας ότι θα αρνηθεί. Όμως κι η εκ μέρους του αποδοχή ,δεν ξάφνιασε δυσάρεστα τον  Βαγγέλη Βενιζέλο αφού κατέστησε τον «αντάρτη» Χρυσοχοίδη μέρος του προεδρικού κάδρου. Εκτός και με επιλογή του έμεινε μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος , ο οποίος αρνήθηκε δύο φορές να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μία αντιπρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος «φλερτάρει» με την ιδέα να προτείνει για αναπληρώτρια γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη Θεοδώρα Τζάγκρη , ώστε να «πλαγιοκοπήσει» και να αποψιλώσει το Λοβέρδο από βουλευτές θετικά διακείμενους προς αυτόν.

Η δύσκολη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών που στο ΠΑΣΟΚ προεξοφλούν ότι θα διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο κι  ο σύντομος βίος της κυβέρνησης Σαμαρά , πιστεύουν στην Ιπποκράτους πως θα εμποδίσει την εκδήλωση εσωκομματικής εσωστρέφειας μέσα στο καλοκαίρι. Θα έχουν άρα δύο μήνες για να προετοιμαστούν, να οργανώσουν το συνέδριο, να αλλάξουν τα τοπικά και περιφερειακά στελέχη. Με δυο λόγια να στελεχώσουν εξ΄αρχής το κόμμα με ανθρώπους που είτε έχουν αναφορά στο νέο πρόεδρο , είτε δεν έχουν καμία σε κανένα στέλεχος άρα δεν θα εμπλακούν και σε οποιαδήποτε εσωκομματική αναμέτρηση επιχειρηθεί. Γιατί τα μέτωπα του προέδρου είναι παρα πολλά και όλα θα επιχειρηθεί να ξεκαθαρίσουν ‘έως το συνέδριο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένα. Ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ένα δεύτερο. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι το τρίτο ίσως το δυσκολότερο. Ο Β.Βενιζέλος θέλει να τους τελειώσει. Γιατί αλλιώς φοβάται πως , στο πρώτο στραβοπάτημα. Θα επιχειρήσουν να τον «τελειώσουν».  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου