Παγκόσμιος συναγερμός για τις ελληνικές εκλογές - Έκτακτα μέτρα εκτός για ό,τι συμβεί εντός...

Σε κατάσταση συναγερμού θα βρίσκεται την Κυριακή το βράδυ η Κομισιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες του VORIA.gr, από τις Βρυξέλλες και παρά τις επίσημες διαψεύσεις, τις τελευταίες ώρες μελετάται το ενδεχόμενο... αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα, να συγκληθεί εκτάκτως ένα Eurogroup, υπό μορφή τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στη χώρα μας και να εξετάσει την κατάσταση, όπως θα διαμορφώνεται.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αρμόδιος για τα οικονομικά επίτροπος της ΕΕ κ. Όλι Ρεν, εξ αυτού του λόγου δεν θα φύγει καθόλου, όλο το Σαββατοκύριακο από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για να δρομολογήσει τις παραπάνω ενέργειες. Ωστόσο, σε άτυπο – αυτή τη φορά – συναγερμό, θα βρίσκεται το σύνολο των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Το Βερολίνο θα αποφύγει αυτές τις τελευταίες ώρες, πριν από την κάλπη, να κάνει οποιαδήποτε λεκτική παρέμβαση, ενώ το Παρίσι θεωρεί ότι έκανε το καθήκον του, μέσω της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο Mega ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Μεγάλη είναι η ανησυχία και στον Λευκό Οίκο, καθώς οι επιτελείς του προέδρου Ομπάμα βρίσκονται και θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα διπλωματικά στελέχη και τους αναλυτές τους στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires, οι αμερικανικές τράπεζες και άλλες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για ένα ριζικά αλλαγμένο τοπίο στην Ευρωζώνη λόγω πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι κεφαλαιααγορές και οι χρηματαγορές θα βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα. Αρχής γενομένης από αυτές της Ασίας, οι οποίες θα ανοίξουν πρώτες, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ως γνωστόν, λόγω της διαφοράς ώρας, το «χρήμα δεν σταματά ποτέ να εμπορεύεται» και εξ αυτού του λόγου ο αντίκτυπος που θα έχει στους εκεί γενικούς δείκτες το εκλογικό αποτέλεσμα της χώρας μας, θα είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικός του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Για την ακρίβεια, θα «δώσει γραμμή» και στις ευρωπαϊκές αγορές, που θα ανοίξουν μερικές ώρες μετά, τη Δευτέρα το πρωί και βεβαίως λίγο αργότερα στη Wall Street. Γι' αυτό και ξαφνικά το όλο θέμα αποκτά παγκόσμια διάσταση και τα μάτια όλου του πλανήτη, κυριολεκτικά, θα είναι στραμμένα αύριο το βράδυ στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου