Οι εφημερίδες γράφουν...

Οι τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων βρίσκονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα, μαζί με τη συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ στο Mega και την «ασφυξία» στα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. 
 
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ξεκάθαρο το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ.".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς, μέσα από συνέντευξή του στον «Α.Τ.». «Οι θέσεις τους σημαίνουν κατάρρευση της οικονομίας και δραματικές συνέπειες σε ολόκληρη την κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά και επισημαίνει πως ο ίδιος δεν συμμετέχει σε «παιχνίδια καταστροφής» της Ελλάδας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "«Θα κρατήσω τη χώρα στην ευρωζώνη».
Η εφημερίδα τονίζει ότι "διαβεβαιώσεις ότι σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποκαταστήσει την ανάπτυξη και να κρατήσει την Ελλάδα εντός ευρωζώνης δίνει με άρθρο του στους «Financial Times» ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εμφανίζεται σίγουρος για νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο Αλέξης «προσκυνάει» τους δανειστές".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τα παίρνει όλα πίσω και «δεσμεύεται» με άρθρο του στους Financial Times ότι θα κάνει τα πάντα για να μη συγκρουστεί με το Βερολίνο".

ΕΘΝΟΣ: "Δέσμευση Ολάντ για την Ελλάδα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τρόπο κατηγορηματικό ο Φρανσουά Ολάντ δεσμεύεται να στηρίξει την Ελλάδα, ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη φάση. Αυτονόητη προϋπόθεση είναι να επιλέξουν οι εκλογείς την παραμονή στο ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θέμα χρόνου να μας χτυπήσει η Τουρκία...".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένας είναι ο δικός μας φόβος, την ώρα που η Ελλάδα είναι με το ένα πόδι στον γκρεμό: η Άγκυρα, πάντα καραδοκούσα, να εκμεταλλευτεί την ακυβερνησία στην χώρα μας. Εμείς πιστεύουμε -και μακάρι να διαψευστούμε- πως το κενό εξουσίας στην Αθήνα θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κυβέρνηση για ευρώ και επαναδιαπραγμάτευση".
Η εφημερίδα γράφει ότι "προτάσσοντας την ανάγκη την επομένη των εκλογών να υπάρχει μια κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και θα ξεκινήσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους για αλλαγές στη δανειακή σύμβαση ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε έτοιμος να συνεργαστεί τη Δευτέρα με όποια πολιτική δύναμη ασπάζεται αυτές τις αρχές, «ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε χαρακτηριστικά".

ΕΣΤΙΑ: "Κλυδωνίζεται όλη η Ευρώπη".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών της Κυριακής θα αποτελέση ορόσημο για ολόκληρη την Ευρώπη. Και τούτο διότι στην χώρα μας συγκρούονται δύο εκ διαμέτρου αντίθετες τάσεις, οι οποίες έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Η ΑΥΓΗ: "Έτοιμοι για διάλογο με κυβέρνηση της Αριστεράς. Αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρ. Ολάντ: Τήρηση των δεσμεύσεων δεν σημαίνει παραμονή στην ίδια κατάσταση. Σεβαστή η ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Δεν συμφωνώ με όσους θέτουν θέμα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε: Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε νομικά να εκδιώξουμε κανέναν από την Ευρωζώνη".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ψήφο ευθύνης για ισχυρή κυβέρνηση και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε, με έμφαση, ότι θα επαναδιαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σαμαράς: Επαναδιαπραγμάτευση και ευρώ".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εντολή για τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση όρων της νέας δανειακής σύμβασης και τη διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, και συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε χθες ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πώς να κερδίσετε από τα ψώνια έως και 1.600 ευρώ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ακόμα και δύο μισθούς μπορείτε να εξοικονομήσετε τον χρόνο, διαλέγοντας προσεκτικά τι θα βάλετε στο καρότσι του σούπερ μάρκετ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η Ε.Ε. χαλαρώνει τα δεσμά της Αθήνας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των γερμανικών Financial Times, η ΕΕ είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Το κέντρο των εξελίξεων ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ και από την κάλπη".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "έχουμε ιστορική ευθύνη ο λαός ό,τι μπορεί να ματαιώσει, να κερδίσει, από την επομένη των εκλογών αφού θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Επείγουν ζητήματα, όπως τρόφιμα, φάρμακα, συντάξεις, και δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε τις συζητήσεις της κ. Μέρκελ με τον κ. Ολάντ, ούτε κανένα καλό λόγο -όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- από τον Ομπάμα. Το κέντρο των εξελίξεων πρέπει να είναι ο λαός".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ολάντ προς Έλληνες. Προειδοποιεί, δεσμεύεται και στηρίζει".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προειδοποιεί ότι η ακύρωση του Μνημονίου θα προκαλέσει την εκδίωξη από το ευρώ, δεσμεύεται ότι θα εργαστεί για να υπάρξουν αναπτυξιακά κονδύλια για τη χώρα και στηρίζει τη σκληρή προσπάθεια των Ελλήνων ζητώντας να του δείξουν εμπιστοσύνη".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Εντολή ελπίδας και ευθύνης".
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι εκλογές της Κυριακής έχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός «δεύτερου γύρου». Ύστερα από το κυβερνητικό -και εν πολλοίς... πολιτικό! - αδιέξοδο που προέκυψε από την κάλπη της 6ης Μαΐου, η διαδικασία της 17ης Ιουνίου έχει κύριο στόχο την ανάδειξη κυβέρνησης".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Παίρνουν τα ευρώ και τα κρύβουν...".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Στο κόκκινο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«σήμα κινδύνου» για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων εξέπεμψε χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντ. Ρουπακιώτης, τονίζοντας ότι οι διοικήσεις τους τον διαβεβαίωσαν πως υπάρχουν πόροι μόνο για την καταβολή των συντάξεων Ιουλίου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στήριξη υπό όρους το μήνυμα Φρ. Ολάντ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Φίλος της Ελλάδας», δηλώνει ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ και συμβουλεύει μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Mega ότι, εάν η χώρα στείλει «σήμα» υπαναχώρησης από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ορισμένες χώρες θα θέσουν θέμα εξόδου της από την Ευρωζώνη".

ΚΕΡΔΟΣ: "Το Δημόσιο διασφάλισε ένα ακόμη... μηνιάτικο!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υπέρ πάντων αγώνας του υπουργείου Οικονομικών για τη διαφύλαξη των πενιχρών ταμειακών διαθεσίμων απέδωσε ένα ακόμη... μηνιάτικο στο κράτος, απολύτως ζωτικό για την εξασφάλιση των μισθών και των συντάξεων του Ιουλίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Ευρωζώνη στο ρυθμό των ελληνικών εκλογών".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πυρετωδώς φαίνεται να ετοιμάζεται η Ευρώπη για την επόμενη ημέρα των ελληνικών εκλογών, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο που θα μπορούσε να προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις πιέσεις προς τα πολιτικά κόμματα και την κοινή γνώμη, εστιάζοντας στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου