Αλέξης Τσίπρας: H κυβέρνηση οδεύει στη Σύνοδο χωρίς σχέδιο διαπραγμάτευσης...

«Δεν έχουν κανένα σχέδιο και καμιά οργάνωση» για την αναδιαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ «όσο περνάει ο καιρός, οι ευκαιρίες θα συρρικνώνονται δραματικά», υποστήριξε για την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας... κατηγορώντας τα τρία κόμματα ότι «βρίσκονται σε ένα καθεστώς νηφαλιότητας, ψυχραιμίας, αναμονής». Εύχεται μεν να μη δικαιωθεί ως προς τις προβλέψεις, αλλά επιμένει ότι «τα οξύτατα δημοσιονομικά της προβλήματα της χώρας δεν αντιμετωπίζονται με την πιστή εφαρμογή των μνημονίων που μας οδηγούν στη χρεοκοπία».

Απάντησε στη δήλωση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνοντας λόγο για μη «υπεύθυνη στάση στην εθνική προσπάθεια» και ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα:

Η δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, έχει ως εξής:

«Ο λαός μας έθεσε πάρα πολύ ψηλά τον πήχη μέσα από τη διεκδίκησή του και μέσα από την ετυμηγορία του στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Τον πήχη των διεκδικήσεων απέναντι στην τρόικα και την Ε.Ε. Με λύπη παρακολουθώ ότι τα τρία μνημονιακά κόμματα που πήραν εντολή να κυβερνήσουν εξαντλήσαν όλο το σχεδιασμό τους στην αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και στην αποδόμηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και σ’ αυτές τις υψηλές απαιτήσεις διεκδίκησης και επαναδιαπραγμάτευσης, όπως και οι ίδιοι βιάστηκαν να πουν προεκλογικά, δεν έχουν κανένα σχέδιο και καμιά οργάνωση. Ο λαός έβαλε ψηλά τον πήχη για τη Σύνοδο Κορυφής στις 28 του μήνα, όμως βλέπω ότι αυτόν τον πήχη δεν θα τον ρίξει η κυβέρνηση, αλλά δεν θα τον ρίξει γιατί δεν θα προσπαθήσει καν να τον υπερβεί και θα περάσει από κάτω. Και το λέω αυτό με λύπη, διότι τέτοιες ευκαιρίες δεν θα έχουμε πολλές από δω και στο εξής. 
Όσο περνάει ο καιρός, οι ευκαιρίες θα συρρικνώνονται δραματικά. Αυτοί φαίνεται ότι βρίσκονται σε ένα καθεστώς νηφαλιότητας, ψυχραιμίας, αναμονής. Μακάρι να μην δικαιωθούμε και να έχουμε άδικο, αλλά απ’ ότι φαίνεται όχι μόνο έτοιμοι για διαπραγμάτευση δεν ήταν αλλά ούτε καν έτοιμοι να συγκροτήσουν με επάρκεια ένα κυβερνητικό σχήμα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πάνε χαμένες οι δυνατότητες που δημιουργήθηκαν από τους αγώνες, το λαό και τη λαϊκή ετυμηγορία, διότι η Ελλάδα δικαιούται μιας άλλης ευκαιρίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξύτατα δημοσιονομικά της προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται με την πιστή εφαρμογή των μνημονίων που μας οδηγούν στη χρεοκοπία».

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απάντησε λέγοντας:

«Ο κ. Τσίπρας μια ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής, αντί να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, επιλέγει για άλλη μια φορά να κάνει αντιπολίτευση στην ίδια τη χώρα. Προφανώς, αυτό εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά στον ελληνικό λαό για υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια ανταπάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:

«Η εθνική προσπάθεια για την οποία μιλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι συνώνυμη με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής και της υποταγής στους δανειστές. Έχουμε δει που έχει οδηγήσει αυτός ο δρόμος τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά μπροστά στα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα και να πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο και καμία στρατηγική για την έξοδο από την κρίση και να βρίσκει φωνή μόνο για να αντιπαρατεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου