La Repubblica: «Ήρεμος, με πάθος, αλλά ψυχρός στις δύσκολες στιγμές o Α. Τσίπρας...»

Το προφίλ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σκιαγραφείται σήμερα στο ένθετο Venerdi της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

«Ήρεμος, με πάθος, αλλά ψυχρός στις δύσκολες στιγμές, κατάφερε να διατηρήσει ατσάλινα νεύρα στη θαλασσοταραχή της ελληνικής Αριστεράς», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος Ματτέο Νούτσι.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι «ο Τσίπρας πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Και η λύση αυτή, δεν βρίσκεται στη δραματική οικονομική εξουθένωση των Ελλήνων».

«Πολλοί παραλληλίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, λόγω του πολιτικού του ένστικτου, της ρητορικής ικανότητας και της δύναμης με την οποία καταφέρνει να πιστεύει στις ικανότητες της χώρας. Όντως, καταφέρνει να βρει τις κατάλληλες λέξεις. Απλές και κατανοητές», προσθέτει το Venerdì.

O Iταλός αρθρογράφος προσθέτει τέλος ότι η θέση του Αλέξη Τσίπρα είναι η εξής: «Δεν πιστεύουμε να μας θέλετε πραγματικά έξω από το ευρώ γιατί οι πρώτοι που θα υπέφεραν είστε εσείς, όλοι οι υπόλοιποι. Αλλάξτε στάση λοιπόν και ας αρχίσουμε να συζητάμε, μαζί, για ανάπτυξη. Μια επικίνδυνη πρόκληση που μοιάζει με τόλμημα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου