«Αποκρατικοποιήσεις»: ΓΙΑΤΙ; και ΠΩΣ;

Η ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία ανήκει στον ελληνικό λαό. Ο λαός την διαφεντεύει, ο λαός έχει την αποκλειστική νομή και κατοχή της. Οι κυβερνήσεις και βέβαια εκλέγονται από τον λαό για να διαχειρίζονται τα κοινά, στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία αλλά ουδόλως νομιμοποιούνται να...
προβαίνουν σε αυθαίρετες αδιαφανείς αγοραπωλησίες της δημόσιας αυτής περιουσίας κατά το δοκούν και ακόμα καθ’ υπόδειξη των αμφισβητούμενου κύρους χρηματοπιστωτικών κύκλων με πρόφαση την δήθεν σωτηρία της οικονομίας και της χώρας.

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η «οικονομική κρίση», σύμφωνα και με έγκριτους παγκοσμίου κύρους οικονομολόγους και αναλυτές, είναι μια «συστημική απάτη» αφού με μοχλό κάποια χρέη διογκωμένα παράνομα με υπερτοκισμό, υποβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο,  καταληστεύεται το λαϊκό εισόδημα και η δημόσια περιουσία. 

Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ υπερτοκισμός υπερδιπλασίασε το ελληνικό χρέος εκτοξεύοντας το στο αστρονομικό ποσό των 350 δις., δηλ. σε αρχικό κεφάλαιο περίπου 150 δις. έχουν επιβληθεί  παράνομοι και καταχρηστικοί τόκοι 200 δις και πλέον ευρώ! Υπενθυμίζεται ότι το κεφάλαιο έχει ήδη αποπληρωθεί 2-3 φορές και τώρα είμαστε …υπόδικοι για τους υπερβολικούς και παράνομους υπερτοκισμούς!

ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ να αναφερθώ στην έγκυρη οικονομική αναλύτρια του BBC Stefanie Flanders η οποία στο άρθρο της «Greek banks, the euro and the ECB», μεταξύ άλλων γράφει: «…αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!!!»

Προς τι λοιπόν η πρεμούρα των αποκρατικοποιήσεων;;;;

ΝΑΙ! Η οικονομία πρέπει να ανατάξει!
ΝΑΙ! Η χώρα πρέπει να βγει από τα αδιέξοδα που την οδήγησαν ανίκανοι και άφρονες πολιτικοί και πολιτικές.
ΝΑΙ! Πρέπει να εκκινήσει η αναπτυξιακή μηχανή.
ΝΑΙ! Πρέπει εδώ και τώρα να καταπολεμηθεί η ανεργία.

- ‘Όλα τα παραπάνω πρέπει να επιτευχθούν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ; ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ;
- Και βέβαια ΟΧΙ!

Η ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία των κοινωφελών οργανισμών και φορέων δημιουργήθηκε με θυσίες, δουλειά, ιδρώτα και αίμα του ελληνικού λαού, των πατεράδων μας, των παππούδων μας κατά την εβδομηκονταετή  μεταπολεμική περίοδο και οφείλουμε να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας, δεν νομιμοποιείται η Κυβέρνηση, η Βουλή, και οι πολιτικοί να την διαθέσουν κατά το δοκούν, ερήμην και στο όνομα του ελληνικού λαού με αδιαφάνεια και το χειρότερο με τις πιεστικές υποδείξεις-προτροπές των «εισβολέων» της τρόικας.

ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΗ, δημοκρατική και κοινωνικά δίκαια διακυβέρνηση θα πρέπει να νομιμοποιήσει με δημοψήφισμα τις όποιες αποκρατικοποιήσεις ή αξιοποιήσεις δημόσιας περιουσίας.

ΟΧΙ! Σε “fast track” ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
ΝΑΙ! Σε “fast track” ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για την νομιμοποίηση των όποιων αποκρατικοποιήσεων μεθοδεύει η συγκυβέρνηση.