Γιώργος Σταθάκης: «Μην εκπλαγείτε αν καταθέσουμε εμείς φορολογικό νομοσχέδιο»

«Το μνημόνιο είναι κοινωνικά απαράδεκτο, οικονομικά αναποτελεσματικό και ανεφάρμοστο», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στο Υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, σύμφωνα με ανάρτηση στα ΕΠΙΚΑΙΡΑonline

«Το μνημόνιο σχεδιάζει ένα κράτος με μόλις 34% του ΑΕΠ δαπάνες», ανέφερε, σημειώνοντας πως «για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνουν τεράστιες περικοπές στις δαπάνες της υγείας, της εκπαίδευσης, της δημόσιας διοίκησης και των συντάξεων» και προσέθεσε: «Αυτό είναι το μνημόνιο και προβλέπει, επίσης, όχι μόνο την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού αλλά και τη δημιουργία ενός τεράστιου πλεονάσματος του προϋπολογισμού προκειμένου να εξυπηρετούνται τα δάνεια. Αυτά είναι ανεφάρμοστα εν πολλοίς».

Ο κ. Σταθάκης, εκτίμησε ότι «η αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ δεν θα προχωρήσει άμεσα, όχι μόνο λόγω αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τεχνικούς λόγους».

Σε ό,τι αφορά στο νέο φορολογικό σημείωσε: «Είμαστε θετικά διακείμενοι και μην εκπλαγείτε αν καταθέσουμε εμείς φορολογικό νομοσχέδιο ως αντιπολίτευση».

Τέλος, θεωρεί ότι αποτελεί στροφή του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μνημόνιο, η θέση που διατύπωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο του Εconomist. «Ναι, υπάρχει μια στροφή, γιατί υπάρχει εκ των πραγμάτων μια στροφή και στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου