Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Σαμαράς είπε ψέματα ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο...»

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι απομόνωσε μέσα σε λίγες ημέρες την Ελλάδα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στο χθεσινό Eurogroup η Ελλάδα εξαιρέθηκε από την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής ενώ στη προηγούμενη Σύνοδο η χώρα μας είχε εξαιρεθεί από την απευθείας ευρωπαϊκή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Υποστήριξε πως ο κ. Σαμαράς είπε ψέματα ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο, ότι θα προστατέψει τους μισθούς και θα αποκαταστήσει τις συντάξεις, ότι θα επαναφέρει την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων και τον κατώτατο μισθό. «Όποιος τον πίστεψε προεκλογικά, την πάτησε. Πρόλαβε, όμως, η συγκυβέρνηση Σαμαρά να αναρτήσει την μικρή αγγελία: Πωλείται η Ελλάς», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Νικολόπουλου και την επιστολή του προς την συγκυβέρνηση σημείωσε «Δεν σας το λέμε μόνο εμείς, κύριε Σαμαρά, ότι είπατε ψέματα. Σας το γράφει ακόμα και ο μέχρι προχθές δικός σας άνθρωπος. Ο κ. Νικολόπουλος που, με την επιστολή του, ξεμπρόστιασε την τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά. Ξεμπρόστιασε και τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον κ. Σαμαρά».

Ο κ. Τσίπρας αηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της κομματικής τους καταγωγής, να πάρουν μέρος στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην «πολιτική δύναμη της μίας και μοναδικής συνιστώσας: του κυρίαρχου λαού», να γίνουν «συμμέτοχοι στην παράταξη που θα πάρει αύριο το μέλλον της χώρας στα χέρια της».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, όχι ίδιος όπως χτες, μέσα από αυτή τη διαδικασία της χειραφέτησης του λαού που απαγκιστρώθηκε από τα δύο κόμματα εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ ενηλικιώθηκε και ωριμάζει περισσότερο και προετοιμάζεται και μετεξελίσσεται σε μια μεγάλη παράταξη, στην πλατιά δημοκρατική παράταξη της αριστεράς», τόνισε.

 Ο Τσίπρας στην ΝΕΤ: «Η διαπραγμάτευση είναι σαν τη Δευτέρα Παρουσία»

 Ως «χίμαιρα» και «Δευτέρα Παρουσία» παρομοίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΝΕΤ τις συζητήσεις για επαναδιαπραγμάτευση οι οποίες αποτέλεσαν προεκλογικά το βασικότερο επιχείρημα των τριών κομμάτων που σχηματίζουν τη σημερινή κυβέρνηση.

«Αφήστε την ιστορία με την επαναδιαπραγμάτευση που είναι σαν κι αυτή με τη Δευτέρα Παρουσία. Η επαναδιαπραγμάτευση είναι μια χίμαιρα», είπε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση προς τις κυβερνήσεις των τελευταίων λέγοντας ότι: «παραδόθηκαν, δε διαπραγματεύτηκαν ποτέ. Υπήρξε σαφής υστέρηση συναίσθησης της πατριωτικής ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου