Γιώργος Τράγκας: Έκαναν ένα βήμα πίσω

Όσοι παρακολουθήσατε τις ομιλίες στη Βουλή, καταλάβατε ότι, ΟΛΟΙ, (ή σχεδόν όλοι), έκαναν ένα βήμα πίσω. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι είμαστε υπό κατοχή... ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε στο ασφυκτικό και ανθρωποφάγο πλαίσιο του Μνημονίου και ότι δεν έχουμε καμία εναλλακτική οδό διαφυγής από το βρόγχο που σφίγγουν ολοένα και περισσότερο η Τρόϊκα και τα αφεντικά τους, οι δανειστές μας.

ΕΜΕΙΣ, εδώ και τρία χρόνια σώσαμε τις τράπεζες τους. ΕΜΕΙΣ, μετατρέψαμε τα δάνεια ιδιωτικού δικαίου, σε – λίαν επικίνδυνα- διακρατικά. ΕΜΕΙΣ, διασυρθήκαμε διεθνώς, γίναμε το σκιάχτρο για όλους τους λαούς της Ευρώπης και καταστρέψαμε τα θεμέλια του κράτους πρόνοιας στη πατρίδα μας. Σε μία φράση του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να κρύβεται όλη η αλήθεια για το άμεσο μέλλον της χώρας: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ εμείς καταβάλουμε προσπάθειες για το καλύτερο, υπάρχουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι που με τις δηλώσεις τους, βάζουν τρικλοποδιές». Η διαπίστωση αυτή του πρωθυπουργού είναι δυστυχώς και η δική του διαίσθηση ότι σε μία παραπαίουσα και υπό διάλυση ευρωζώνη, κάποιοι παράγοντες, κράτη και οργανωμένα συμφέροντα, επιθυμούν ενδεχομένως εξιλαστήρια θύματα. Κατά τα άλλα, όμως, η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, κινήθηκε διακριτικά και πολύ μακριά από τις προεκλογικές εξαγγελίες τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και τη προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων.

Εδώ που τα λέμε, κάποια βήματα πίσω έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας, που ενώ κατήγγειλε το “γενικό πωλητήριο” όλης της δημόσιας περιουσίας από την τριμερή κυβέρνηση, ξέχασε όλες τις προηγούμενες κατηγορηματικές δηλώσεις για καταγγελία του Μνημονίου και μίλησε ουσιαστικά για επαναδιαπραγμάτευση. Φαίνεται ότι ο Σύριζα, αισθάνεται ότι θα είναι σύντομος ο χρόνος και η συνοχή της κυβέρνησης Σαμαρά και σπεύδει με λόγους, πράξεις και έργα να αγκαλιάσει ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του αστικού πληθυσμού. Ο Βενιζέλος, έχει φορέσει το “κουστούμι” του μόνιμου κατήγορου του Σύριζα, δείχνοντας εμφανώς ότι φοβάται περαιτέρω μείωση του ποσοστού του Πασόκ από την πολιτική φθορά της συγκυβέρνησης και τις αποφάσεις που θα ληφθούν υπό την πίεση της τρόϊκας. Πολύ καλός, με υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους ήταν ο Πάνος Καμμένος, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή, εμφανίστηκαν με μία σχετικά μετριοπαθή ομιλία…

Βέβαια το Κοινοβούλιο παρουσίασε εναλλακτικές εικόνες. Ο Σαμαράς σηκώθηκε και έφυγε μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Πάνος Καμμένος. Σύσσωμη η Αριστερά έφυγε όταν στο βήμα ανέβηκε ο Μιχαλολιάκος και μετέπειτα, “σε αντίποινα” οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο κ. Φώτης Κουβέλης. Έτσι για να πάρουμε μία γεύση του κλίματος αλληλεγγύης και πολιτικής σοβαρότητας, που επικρατεί στο ελληνικό κοινοβούλιο σε δύσκολες εθνικές ώρες.

Αυτή την εβδομάδα, την Παρασκευή 13 Ιουλίου κυκλοφορεί το CRASH (τεύχος Ιουλίου Αυγούστου). Σ’ αυτό το τεύχος φιλοξενείται η μηνυτήρια αναφορά μας στο διεθνές ποινικό δικαστήριο για όσα έχουν συμβεί στη πατρίδα μας και έχουν στοιχίσει την ζωή χιλιάδων ανθρώπων, στοιχειοθετώντας μαζικά εγκλήματα κατά των ελλήνων. Θα την διαβάσετε στο περιοδικό. Θα αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, στη σελίδα μου στο Facebook, όπου και θα μπορέσετε να την υπογράψετε για να ξανασταλεί, με χιλιάδες αυτή τη φορά υπογραφές στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Πιστεύω ότι σ’ αυτό το τεύχος, που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή, έχουμε συγκεντρώσει αποκαλυπτική, τολμώ να πω εκρηκτική δημοσιογραφική ύλη. Διαβάζοντάς το, θα καταλάβετε πού το πάνε οι δανειστές μας, ποια θα είναι η πιθανότερη πορεία μας στη ευρωζώνη, και τα κρυφά όσο και επικίνδυνα σχέδια των Γερμανών για να βάλουν στο χέρι όλο τον χρυσό του ευρωπαϊκού νότου.

Αυτή την εβδομάδα θα είμαι κοντά σας και στις επάλξεις. Τόσο το πρωί στο ραδιόφωνο, όσο και το βράδυ στο EXTRA. Για μένα η σεζόν, τελειώνει στο τέλος αυτής της εβδομάδας… Η επικοινωνίας μας ωστόσο δεν θα διακοπεί. Στο Facebook, αλλά και στο Sweetblog θα σας ενημερώνω για ότι μαθαίνω από τα παρασκήνια και όχι μόνο, γιατί προβλέπω να έχουμε ένα καυτό (όχι μόνο λόγω υδραργύρου) καλοκαίρι…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου