Αλέξης Τσίπρας: «Το Μνημόνιο έχει ήδη χρεοκοπήσει» (Vid)

«Το Μνημόνιο έχει ήδη χρεοκοπήσει» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση...
«Αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τη χώρα δεν ήταν η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η εκλογή μιας κυβέρνησης συνέχισης του Μνημονίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

« Είναι απoλύτως εγκληματικό και εθνικά επιζήμιο η κυβέρνηση να επωμίζεται την ευθύνη της αποτυχίας, γιατί την ευθύνη αυτή δεν την επωμίζεται ο Σαμαράς αλλά ο ελληνικός λαός. Είναι προτιμότερο να πει την αλήθεια τώρα» υποστήριξε επίσης ο κ. Τσίπρας.

«Η χώρα με οδηγό το Μνημόνιο και τα 72 μέτρα που μας άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό κραχ. Όποιοι δεν το αντιλαμβάνονται δεν είναι απλά ανεπαρκείς, είναι επικίνδυνοι» πρόσθεσε στη σκληρή κριτική του προς την κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πολιτική εξαπάτηση» το γεγονός από από εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα τους ζητηθεί να πληρώσουν το χαράτσι με τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και ότι «δεν απαλύνει την πληγή το γεγονός ότι θα είναι σε περισσότερες δόσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ακόμη ότι την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, για την ιδιωτικοποίηση του «καλού κομματιού» της Αγροτικής Τράπεζας και την επιβάρυνση του Δημοσίου με το «κακό κομμάτι της», χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «τεράστιο σκάνδαλο», ενώ κατηγόρησε τα τρία κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση και ότι «θα κάνουν την Ελλάδα την μοναδική χώρα που δεν θα έχει ταχυδρομικό ταμιευτήριο».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και το γεγονός ότι άνοιξε με την επέμβαση της Αστυνομίας το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, όπως και το «μήνυμα» που έστειλε ο κ. Σαμαράς. «Είναι λέει περιχαρής για το μήνυμα που έστειλε σε όσους διαπράττουν το αδίκημα να συνεχίζουν α αντιστέκονται. Αυτός είναι ο δρόμος του κοινωνικού χάους, αυτόν επιλέγει. Επιλέγει το μήνυμα των ΜΑΤ» τόνισε.

«Θα μας βρουν απέναντι, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα των πολλών στην εργασία συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάσει και την νέα πρόταση νόμου, για «σεισάχθεια», ολική ή μερική διαγραφή χρεών όσων δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Τέλος, ζήτησε από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να δώσουν το μήνυμα της στήριξης των δικτύων αλληλεγγύης, αποδεχόμενοι πέρα από το ποσοστό 20% που δίνουν από την βουλευτική τους αποζημίωση να παρακρατείται και ένα 20% για τις κοινωνικές δράσεις. «Να δώσουμε πρώτοι εμείς το παράδειγμα για να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. Καλή δύναμη» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας. ​​

Ακολουθεί βίντεο της ομιλίας του Α. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου