Τα 23 λιμάνια που ιδιωτικοποιούνται

Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μεταφέρεται, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων... το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε: Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο ΜεσσηνίαςΝέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.

Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη, έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης.   

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Για δημόσια περιουσία η οποία δημιουργήθηκε με τα λεφτά των φορολογουμένων και ξεπουλιέται σε εγχώριες και ξένες πολυεθνικές κανει λόγο η αντιπολίτευση.Η επιχείρηση εκποίηση της χώρας, εν μέσω θέρους, εντατικοποιείται εν όψη και των συναντήσεων του Α. Σαμαρά με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ στις οποίες ο πρωθυπουργός του ξεπουλήματος θέλει να δείξει καλή διαγωγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δελτίο τύπου αναφέρει: «Η παράδοση κρίσιμων λιμανιών της ελληνικής περιφέρειας σε ιδιωτικά συμφέροντα υποθηκεύει στην κερδοσκοπία την τοπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη του τόπου, ενώ προκαλεί μείζονα και πολυποίκιλα προβλήματα ασφάλειας για τη χώρα.

Η εκποίηση της Ελλάδας διαμορφώνει μια χώρα προτεκτοράτο και μπανανία για τα εγχώρια και πολυεθνικά συμφέροντα


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί ούτε αναγνωρίζει τετελεσμένα στο ξεπούλημα της χώρας. »


Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών αναφέρει: «Αν ο λαός δεν τους εμποδίσει, κυβέρνηση και ΕΕ είναι ικανοί να εκχωρήσουν στους εφοπλιστές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όχι μόνο τα λιμάνια, αλλά και την ίδια τη θάλασσα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου