Ρόμπερτ Φίκο: "50-50 η διάλυση της ευρωζώνης"


Ο Ρόμπερτ Φίκο ανησυχεί για
την κατάρρευση της ευρωζώνης
Τη μεγάλη ανησυχία του για την επιβίωση της ευρωζώνης εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο, υπογραμμίζοντας ότι η διαχείριση των κρίσεων που πλήττουν συγκεκριμένα μέλη της νομισματικής ένωσης... και η πορεία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης θα κρίνουν το μέλλον του κοινού νομίσματος.

«Βεβαίως ανησυχώ για την κατάρρευση της ευρωζώνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίκο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, 30 Αυγούστου. «Βλέπω τη διάλυση της ευρωζώνης ως εξίσου ρεαλιστική με τη διατήρησή της, 50-50».

«Θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση σε κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία. Εξαρτάται επίσης από το πώς μεμονωμένες χώρες της ευρωζώνης θα αντιδράσουν σε έγγραφα που αφορούν την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης», κατέληξε ο σλοβάκος ηγέτης.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα ο κ. Φίκο είχε προειδοποιήσει πως θα ζητήσει αποβολή της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση σε περίπτωση που η Αθήνα δεν αποπληρώσει τις οφειλές της.

Επιπλέον, πρόσφατα είχε δηλώσει ότι «η υπομονή του λαού» της Σλοβακίας με τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης έχει «εξαντληθεί» καθώς είναι «πολύ δύσκολο» να εξηγήσει στο λαό της χώρας του γιατί πρέπει να συνεισφέρει χρήματα στη διάσωση εταίρων τους όπου οι μισθοί και οι συντάξεις είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με τη Σλοβακία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου