Εργασιακή εφεδρεία: Όλο το σχέδιο για έξοδο από το δημόσιο 70.000 υπαλλήλων!

Στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας εντάσσονται 45.000 υπάλληλοι του δημοσίου την επόμενη τριετία, σύμφωνα με το Matrix.gr, ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει να μην ανανεώσει 25.000 συμβάσεις.

Με τον τρόπο αυτό υπολογίζεται, συνεχίζει το δημοσίευμα, να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015 . Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση ότι έχει απομείνει από τον 13ο και 14ο μισθό για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους και βαθύτερο χέρι στις χαμηλές συντάξεις πάνω από τα 700 ευρώ για να κλείσει το τρίτο πακέτο διάσωσης, παρά τις έντονες αντιδράσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουφέλη.

Η γραμμή έχει περάσει χωρίς ιδιαίτερα ταλαντεύσεις σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει αρχίσει να καταλαβαίνει την αδήριτη ανάγκη περικοπής δαπανών ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

Πάντως κορυφαίος στέλεχος του οικονομικού επιτελείο τόνιζε χθες ότι αν δεν αρθούν οι κόκκινες γραμμές των πολιτικών αρχηγών δεν θα κλείσει το πακέτο των 11.5 δισ. ευρώ. Με βάση τα ανωτέρω από το 2013 και μέχρι το 2015 περίπου 45.000 υπάλληλοι θα ενταχθούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας ενώ για 25.000 συμβασιούχους δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να βγαίνει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Και αυτό διότι το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων του δημοσίου ενώ με την επέκταση των ορίων θα καθυστερήσει η συνταξιοδότηση τους.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης ζήτησε από όλους φορείς του Δημοσίου (υπουργεία, ανεξάρτητες Αρχές, αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμοι και περιφέρειες), να απογράψουν έως τις 20 Αυγούστου το προσωπικό του δημοσίου και τις αποχωρήσεις που θα γίνουν μέχρι και το 2016. Ειδικότερα οι φορείς πρέπει να αποστείλουν : Ό
• Στοιχεία για τις αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού των Υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων τους από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα

• Εκτίμηση των αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού των Υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι το τέλος του έτους και τέλος

• Εκτίμηση των αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού των Υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων για κάθε έτος χωριστά από το 2013 έως και το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου