Ημείς άδωμεν…

ο Γιώργος ΤΡΑΓΚΑΣ στο foxblog.gr
Ο Σαμαράς, φώναξε από την πύλη του Βραδεμβούργου, με όλη την δύναμη της ψυχής του, αυτό που ήθελε να ακούσει η Καγκελαρία του 4ου Οικονομικού Ράιχ και ολόκληρη η Γερμανία: «Η Ελλάδα θα ξεπληρώσει όλο το χρέος της... προς τη Γερμανία, θα αποπληρώσει 100 δις ευρώ προς τους Γερμανούς».

Πριν φτάσει στον Βερολίνο, δέχτηκε να δώσει συνέντευξη στον πιο ανθέλληνα και αφερέγγυο δημοσιογράφο, ανταποκριτή της Bild στην Αθήνα, που εξευτελίζει -σε κάθε ευκαιρία- την Ελλάδα και με ένα χαμόγελο στα χείλη και βρετανικό φλέγμα, υποδέχτηκε το επιτελείο της «κίτρινης» εφημερίδας στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η ελληνική αποστολή.

Φυσικά, η υποδοχή της ηγεσίας του γερμανικού προτεκτοράτου στον Βαλκανικό νότο, περιελάμβανε και τη δημοσίευση λοιδορικής εγγυητικής επιστολής, με αρχαίους ελληνικούς χαρακτήρες στην οποία ζητείται από τον Πρωθυπουργό, να υπογράψει ότι όχι μόνο οι Έλληνες θα πληρώσουν όλους τους τόκους και τους ανατοκισμούς των δανείων, αλλά εάν χρειαστεί θα πουλήσουν και τις ακατοίκητες χιλιάδες βραχονησίδες προκειμένου να αποπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Να δώσουν δηλαδή εθνικό έδαφος σε ιδιώτες! Σε όσους έχουν τα λεφτά. Ενδεχομένως και σε εχθρικά διακείμενους προς την πολυδυσφημισμένη πατρίδα μας.

Ο Σαμαράς, δεν απέκλεισε και αυτό το ενδεχόμενο στην συνέντευξη που έδωσε στην έγκυρη και έγκριτη γαλλική «Le Monde», αλλά διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνον σε ένα πλαίσιο που θα προστατεύει την εθνική ασφάλεια.

Βλέπω, ότι μερίδα του ελληνικού τύπου, πανηγυρίζει στην Αθήνα, (αυτή που κατά κανόνα έχει στηρίξει την ύπαρξη των Μνημονίων) , και ισχυρίζεται ότι «υπέστη ρωγμές το Τείχος του Βερολίνου» και ότι «λιώνουν οι πάγοι στις σχέσεις μας». Ομολογώ ότι χαμογέλασα, ακούγοντας συνάδελφο –σε κατάσταση ονείρωξης- να φωνάζει ότι …’’ο Γιούνκερ, εναγκαλίστηκε και φίλησε ΤΡΕΙΣ φορές τον Σαμαρά’’. Μάλιστα τα ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΦΙΛΙΑ ( εξ’ συμπτώσεως, προφανώς σε τεκτονικό τελετουργικό) θεωρήθηκαν τρανταχτή (!) απόδειξη του καλού κλίματος που δημιουργείται ξαφνικά μεταξύ Αθηνών- Βερολίνου και κατ’ επέκτασιν κομισιόν. Την ίδια ώρα βέβαια ΟΥΔΕΙΣ ανέφερε, τα δημοσιεύματα -κυρίως του Βρετανικού τύπου- που θέλουν τον Μπαρακ Ομπάμα να έχει παρακαλέσει τους ευρωπαίους να «μην σπρώξουν εκτός ευρωζώνης την Ελλάδα έως τις αμερικανικές εκλογές, επισείοντας έτσι τον κίνδυνο της απομονωτικής πολιτικής που φέρνει το ενδεχόμενο νίκης του ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνει»…

Φυσικά, ο Σαμαράς γνώριζε πολύ καλά πριν πάει στο Βερολίνο και στο Παρίσι, τι πρόκειται να πάρει και τι πρόκειται να ακούσει. Είχε προηγηθεί η συνάντηση Αβραμόπουλου – Βέστερβέλε και του είχε ψιθυρίσει ο Γιούνκερ στ’ αυτί τι θέλει η «αμείλικτη ΝΟΝΑ της γερμανικής Καγκελαρίας» όπως την χαρακτηρίζει στο βιβλίο της η μυστικοσύμβουλος του Χελμουτ Κόλ, Γκέρτρουντ Χόιλερ, η οποία την περιγράφει ως μία «νοσηρή προσωπικότητα, γεμάτη καχυποψία». Ο Σαμαράς ξέρει τους Γερμανούς, από την εποχή του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, όταν με παρότρυνση και οδηγίες του Μητσοτάκη, συνεργάστηκε στενά με τον τότε υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας, Χάνς Ντίτριχ Γκένσερ. Έχει σημασία το γεγονός, ότι έστειλε τον Αβραμόπουλο, να κάνει ραντεβού με τον Γκένσερ, πριν συναντηθεί με τον Βεστερβέλε. Παλαιότερα είχαν διαρραγεί οι σχέσεις Γκέσνερ – Σαμαρά, λόγω του Σκοπιανού, και αποκαταστάθηκαν το τελευταίο καιρό. Εξ’ ού και η τελευταία «φιλική» δήλωση του Γκένσερ για την Ελλάδα…

Πάντως, μέσα σε κλίμα υποδοχής… «βαρβάρου στη Ρώμη» και υβριζόμενος πριν -κατά- και μετά την επίσκεψη, από τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε με αξιοπρέπεια στις δύο πρώτες επίσημες επισκέψεις στο Βερολίνο και στο Παρίσι. Εκείνο που δεν ξέρουμε προς το παρόν, είναι τι είπε με την Άνγκελα Δορωθέα Μέρκελ στο 40λεπτο τετ α τετ. Είχα ρωτήσει παλαιότερα τον Κώστα Καραμανλή, “τι σόι πράγμα είναι αυτή η Μέρκελ”. Μου είχε απαντήσει: «ένα πολύ ψυχρό πράγμα, ένα κομμάτι πάγος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου