Ο Πάγκαλος σε θερινή παράκρουση

Σε πολιτικό παραλήρημα διαρκείας φαίνεται ότι βρίσκεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος, συνεχίζοντας μέσα από τις σελίδες του ηλεκτρονικού του βιβλίου... το οποίο έχει κόστος 3,99 ευρώ -και κυκλοφόρησε χθες- όχι μόνο να αρνείται τις ευθύνες τόσο του ίδιου όσο και των κυβερνήσεων που μετείχε, αλλά και να επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση υπερασπιζόμενος μάλιστα το πολιτικό σύστημα. «Η πραγματική διαφθορά των πολιτικών ούτε υπήρξε ούτε θα είναι στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον καθοριστικό φαινόμενο για τη σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας» γράφει ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, προσπαθώντας να κάνει το άσπρο... μαύρο. Και μάλιστα συνεχίζει με το απαράμιλλο θράσος του, εξηγώντας ότι ακόμη κι αν οι Ελληνες πολιτικοί ήταν πολύ πιο διεφθαρμένοι απ' ό,τι υποτίθεται ότι είναι, δεν θα μπορούσαν ποτέ να εξαφανίσουν τα κολοσσιαία ποσά για τα οποία μιλάμε.

Ετσι, ευρισκόμενος σε θερινή παράκρουση, με τους μόνους που θα μπορούσε να τα βάλει ο κ. Πάγκαλος είναι οι απλοί πολίτες, οι οποίοι ακόμη πληρώνουν τα... σπασμένα του. Δεν διστάζει χαρακτηριστικά να αποκαλέσει «βλάκες» όσους Ελληνες υιοθέτησαν τα «ηλίθια» συνθήματα τύπου «φέρτε πίσω τα λεφτά μας»! Και την ίδια στιγμή βλέπει «φαντάσματα» επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν στη χώρα μας πυρήνες σκοτεινοί, εχθρών της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, κομμουνιστικής ή φασιστικής έμπνευσης οι οποίοι έχουν συμπέσει σε αυτήν την επιχειρηματολογία και τελικά βρέθηκαν να αγωνίζονται μαζί στο ίδιο πεζοδρόμιο με τα ίδια συνθήματα και την ίδια κατεύθυνση».

Από τις 175 σελίδες του βιβλίου δεν ξεφεύγουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, τα οποία αποκαλεί «κόμματα της αρλούμπας». Ιδιαίτερη μνεία κάνει επίσης στις «αδελφωμένες» αντιδράσεις, όπως λέει, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, ενώ για την Αριστερά αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σε συζητήσεις και προτάσεις τους ήθελαν και άλλες, πιο πολλές ακόμα παροχές...»

Στο στόχαστρό του μπαίνουν ακόμα οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως το ΙΚΑ, οι πολεοδομίες, οι ΔΟΥ, τα νοσοκομεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις οποίες βέβαια ελέγχει η κεντρική κυβέρνηση. Με άλλα λόγια ο πρώην αντιπρόεδρος προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτός που είχε και το μαχαίρι και το καρπούζι επέτρεπε στα... κουκούτσια να κάνουν κουμάντο! Επίσης, καταγγέλλει τη φοροδιαφυγή ως παράγοντα της σημερινής κατάστασης και επιτίθεται κατά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των εργαζομένων στον δημοτικό σταθμό της Αθήνας 9,84 όπου, όπως λέει, «πραγματικά τα έφαγαν όλοι μαζί».

Μία από τις πολλές ιστορίες που μπορεί να βρει κανείς στο βιβλίο του κ. Πάγκαλου, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε περίπτωση κατοίκου μιας περιοχής της Ελλάδας που λάμβανε τη σύνταξη της εκλιπούσας μάνας του επί δεκαετία και με αυτήν κέρναγε στο καφενείο. Ενώ όλοι μάλιστα στο χωριό το γνώριζαν, ουδείς το κατήγγειλε, συνεχίζοντας μάλιστα να δέχονται το κέρασμα, ενώ και ο καφετζής δεν έκοβε απόδειξη. Ουσιαστικά πάντως ο κ. Πάγκαλος στηρίζεται σε ανώνυμες καταγγελίες, δημιουργώντας έτσι άλλοθι στις προηγούμενες κυβερνήσεις και την ίδια ώρα στήνει τη δική του εκδοχή -πάνω στις πλάτες των πολιτών- για το ποιος τελικά τα έφαγε...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου