«Ξε-ΚΙΝΗΜΑ» αναγέννησης από το Νίκο Νικολόπουλο

Ο Αχαιός πολιτικός με φόντο
 γιγαντοαφίσα του ιδρυτή της ΝΔ
«Ξε-ΚΙΝΗΜΑ για την αναγέννηση της χώρας και της παράταξης» ονομάζει ο Νίκος Νικολόπουλος την πολιτική του πρωτοβουλία που παρουσίασε σε κομματικούς του φίλους στην Πάτρα....

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την μεγάλη και λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη σε προσωπικό του μαγαζάκι, ούτε να ακολουθήσει την μοίρα του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας, o οποίος χθες Τετάρτη, μία μέρα πριν την εκλογή του νέου Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε συγκέντρωση στελεχών και πολιτικών φίλων του στην Πάτρα, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία που ο ίδιος, μαζί με άλλα στελέχη ξεκινάει, για την αναγέννηση του χώρου της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.

Ο Αχαιός πολιτικός, υπογράμμισε πως είναι ήδη πάρα πολλοί αυτοί που είτε βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, είτε άλλαξαν επιλογή τα τελευταία χρόνια, είτε ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του κέντρου και της δεξιάς αλλά παραμένουν ανένταχτοι, οι οποίοι εκτιμούν πως οι μνημονιακές επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ σήμερα, οδηγούν το κόμμα σε περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών και της απήχησής του στον λαό, συμφωνώντας πως αποτελεί ανάγκη, ο συγκεκριμένος και ήδη πολυδιασπασμένος πολιτικός χώρος να ανασυγκροτηθεί και να υπάρξει αναγέννηση μιας μεγάλης λαϊκής Χριστιανοδημοκρατικής παράταξης του κοινωνικού φιλελευθερισμού στο τόπο, σύμφωνης με το προεκλογικό πνεύμα της Ν.Δ. και έτοιμης να υπερασπιστεί τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. 
Ο Νίκος Νικολόπουλος, ωστόσο, σημείωσε πως ο ίδιος αναφέρεται σε ένα νέο «ξε-ΚΙΝΗΜΑ» και στην δημιουργία, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ενός δικτύου ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών, και όχι ενός κόμματος.

«Μάλλον κάποιοι προέτρεξαν ή παρανόησαν ή και ενδεχομένως αλλοίωσαν σκόπιμα τις προθέσεις μου» ανέφερε ο τ. Υφυπουργός Εργασιας, προσθέτοντας ότι «η μόνη αλήθεια είναι πως έχοντας ήδη συζητήσει με πολλούς φίλους, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια, στην οποία χρειάζομαι και όλους εσάς κοντά μου, ώστε, στηριζόμενοι στις αρχές και τις παραδόσεις της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης να θέσουμε τις βάσεις για την δημιουργία ενός σύγχρονου ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος, μιας «Νέας Δημοκρατίας του 21ου αιώνα» αν θέλετε, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πρόθεση να παραμείνουμε πιστοί στον δρόμο ελπίδας που μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, μαζί χαράξαμε».

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε πως υπάρχουν ήδη πολλοί πυρήνες στελεχών και απλών πολιτών που είναι έτοιμοι να σταθούν αρωγοί σε μια τέτοια προσπάθεια, σε αρκετές περιοχές της χώρας, και ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει μέσω διαδικτύου, αλλά και με επισκέψεις του ιδίου σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα, μια διαρκής συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών.

«Θα έλεγα ότι στόχος μας είναι η “επαναφορά συνείδησης” της μεγάλης μας πολιτικής οικογένειας» τόνισε ο Αχαιός πολιτικός, ο οποίος για ακόμα μία φορά, επανέλαβε πως ο ίδιος δεν σκοπεύει να μεταπηδήσει σε άλλη πολιτική στέγη και κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε είναι στις σημερινές του προτεραιότητες η διεκδίκηση της δημαρχίας στην Πάτρα.

Αντίθετα, μάλιστα, επεσήμανε πως ο δικός του «δρόμος» είναι ξεκάθαρος: «Ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσα στη Βουλή θα στηρίξω κάθε μέτρο και κάθε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνο με τις προγραμματικές μας θέσεις.

Αλλά και θα αντιταχθώ σε κάθε νομοσχέδιο που θα κινείται αντίθετα προς αυτές.

Με άλλα λόγια, αν αναζητάτε τι θα κάνει ο Νεοδημοκράτης Νικολόπουλος στη Βουλή, σας λέω απλά: Διαβάστε, το «Ζάππειο 1», το «Ζάππειο 2», το «Ζάππειο 3».

Διαβάστε το πρόγραμμα που είναι ακόμα αναρτημένο στο site της Ν.Δ. και τυπωμένο σε χιλιάδες βιβλία.

Θα τα βρείτε όλα εκεί.

Μοχθήσαμε πολύ και δουλέψαμε σκληρά για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ελπίδας. Εγώ δεν το εγκαταλείπω.

Ούτε και θα επιτρέψω σε κανέναν όψιμο Νεοδημοκράτη, σε κανέναν γυρολόγο και σε κανέναν καινοφανή αστέρα της πολιτικής να αλλοιώσει το DNA αυτής της παράταξης, που είναι η μόνη που ξέρει την αξία της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας αλλά σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και ευημερίας για τον λαό» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εγώ θυμάμαι ποιοι είμαστε και από πού κρατάει η φύτρα μας» ανέφερε, υπενθυμίζοντας και πάλι πως ο Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής ταύτισε την παράταξη της Ν.Δ. με τον λαό και το έθνος και δεν δίστασε κάποτε να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από το ΝΑΤΟ για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια και την ανάγκη του έθνους για εθνική και εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία.

«Και ήταν ο ίδιος ηγέτης που μόχθησε και πέτυχε την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ανήκουμε στην παράταξη που δίδαξε ήθος και ευγένεια, πολιτική ανδρεία και αντίσταση σε δύσκολες εποχές, όπως ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι σε καμιάς μορφής και χρώματος δικτατορία, ή και ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, που στήριξε το «όχι» των Κυπρίων στο σχέδιο Ανάν και είπε ένα άλλο μεγάλο «όχι» στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Αυτοί είμαστε και αυτοί θέλουμε να παραμείνουμε.


Γι’ αυτό και είπα, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, πως εγώ, δεν αισθάνομαι απλά, αλλά είμαι Νέα Δημοκρατία! Ας αποδείξει και η σημερινή ηγεσία της παράταξης πως είναι Νέα Δημοκρατία, βροντοφωνάζοντας και τώρα, όπως μέχρι πριν δύο μήνες, πως η χώρα δεν αντέχει άλλη ύφεση και ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα!».

Ο κ. Νικολόπουλος, επανέλαβε πως προβλέπει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα και μεταξύ άλλων, μάλιστα, ανέφερε πως «τα πράγματα ήδη δεν είναι καλά μέσα στη ΝΔ».

«Φαίνεται πως αυτό που εγώ είχα την τύχη ή την ατυχία να διαπιστώσω από την πρώτη στιγμή και που οδήγησε να παραιτηθώ από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, το βλέπουν πλέον όλοι…» ανέφερε, καλώντας μάλιστα, τα 40 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που είχαν υπογράψει το αίτημα, να τεθεί σε ψηφοφορία στην Επιτροπή η κυβερνητική πολιτική και η αναστολή της επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονιακών όρων, να τολμήσουν και να θέσουν το ζήτημα.

«Η σημερινή μας συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ώρες πριν την εκλογή του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.» σημείωσε, ο Νίκος Νικολόπουλος θυμίζοντας πως ο ίδιος είχε θέσει υποψηφιότητα για την θέση με «σημαία» του την ανάγκη, το κόμμα να πάρει θέση για την απόφαση του Πρωθυπουργού να αφήσει την επαναδιαπραγμάτευση στην άκρη.

«Πίστευα και πιστεύω πως κανένα πρόσωπο και κανένας αρχηγός δεν μπορεί να αποφασίζει και να σέρνει μόνος του ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία και τον κόσμο της - ο οποίος αντιπάλεψε τους επαχθείς μνημονιακούς όρους και έδωσε σκληρό αγώνα για να δείξει πως υπάρχει και ένας άλλος δρόμος ελπίδας μέσα στην Ευρώπη - σε πλήρη υποστολή των προεκλογικών δεσμεύσεων! Ακόμα και τώρα λοιπόν, έστω και αν εγώ δεν μπορώ αύριο να μετάσχω στην διαδικασία, ζητάω από τα 40 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν το αίτημά μου, αλλά και από εκείνους που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να το υπογράψουν, να θέσουν το θέμα και να ζητήσουν ψηφοφορία.

Μπορεί εγώ να μην μπορώ να είμαι εκεί, όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής όμως, έχουν την ιερή υποχρέωση απέναντι στην παράταξη, αλλά και την πατρίδα, να απαιτήσουν από τον κ. Σαμαρά να απαντήσει, γιατί δεν έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το πρόγραμμα που όλοι μαζί είχαμε φτιάξει και παρουσιάσαμε στον λαό, αλλά μεταμόρφωσε την επαναδιαπραγμάτευση σε πλήρη υποχώρηση με μοναδικό στόχο, μια αβέβαιη και πάντως, όχι οπωσδήποτε καλή και χρήσιμη για την χώρα, επιμήκυνση της δανειακής σύμβασης.

Τα πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. έχουν υποχρέωση να πάρουν στις πλάτες τους τις ελπίδες του λαού και να αποδείξουν πως αυτή η παράταξη ξέρει να λέει «ναι», αλλά και «όχι» όταν απαιτείται, όπως έκανε πάντα. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ο καθένας μας αναμετριέται με τις ευθύνες του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου