Il Giornale: «Τέταρτο Ράιχ» η γερμανική ευρωπαϊκή πολιτική

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της επιρροής που ασκεί το Βερολίνο και η Άνγκελα Μέρκελ στην Ευρωζώνη εξαπολύει η ιταλική εφημερίδα Il Giornale... -συμφερόντων της οικογένειας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- μιλώντας για «Τέταρτο Ράιχ» και υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου.

Η εφημερίδα Il Giornale δημοσιεύει μια φωτογραφία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με το δεξί χέρι υψωμένο και τη λεζάντα «Χάιλ Άνγκελα».

Il Giornale: Quarto Reich

Με τον τρόπο αυτό η εφημερίδα σχολίασε τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι την Πέμπτη με τις οποίες εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από το σενάριο αγοράς ιταλικών ομολόγων εκ μέρους της ΕΚΤ. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ντράγκι έκανε πίσω λόγω της γερμανικής αντίθεσης στο σχέδιο.

Το 'OXI' της Μέρκελ και της Γερμανίας θα μας συντρίψει, [όπως] και την Ευρώπη» αναφέρει η Giornale, επισημαίνοντας σε κύριο άρθρο της πως «η Γερμανία κέρδισε. Η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν». Και προσθέτει ότι τι η Ιταλία ανήκει τώρα στο «Τέταρτο Ράιχ».

Το Τρίτο Ράιχ ήταν η περιοχή που κατείχε η Ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής κατοχής της Ιταλίας την περίοδο 1943-45. Το Πρώτο Ράιχ -η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους- ήλεγχε μέρος της Ιταλίας για περίπου 1.000 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου