Νέα Ελληνική Ανόρθωση (ΝΕΑ) το κόμμα του Λοβέρδου; – Το προαναγγέλλει με την έκδοση βιβλίου

Τι χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από την κρίση; Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο απαιτείται «ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και επιστροφής στο δρόμο της ευημερίας και αξιοπιστίας»... Και ακόμη η Ελλάδα χρειάζεται «ένα κινηματία Πρωθυπουργό, 8-10 πολύ δυναμικούς υπουργούς και 30-40 δυναμικά στελέχη στον κρατικό μηχανισμό που μπορούν να φέρουν την άνοιξη που περιμένουμε».

Και για να υλοποιηθούν όλα αυτά υπάρχει ανάγκη για ένα συμμετοχικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, ριζοσπαστικό, σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο. Δεν έχει σημασία αν ο αυτός ο χώρος, αυτή η παράταξη θα προκύψει από την μετεξέλιξη υπάρχοντος κόμματος, ή τη συγχώνευση, ή την εκλογική συμπόρευση υφιστάμενων σχηματισμών, ή ακόμη και από την ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα συσπειρώνει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας».

Όλα αυτά τα αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσιάζοντας το βιβλίου του «Θέσεις για την Νέα Ελληνική Ανόρθωση» και δίνοντας το στίγμα των μελλοντικών, ίσως και όχι μακρινών πολιτικών σχεδίων του.

«Η αναμονή μου λαμβάνει τέλος», γράφει. «Σε ο,τι αφορά τις προθέσεις μου, η έκδοση των θέσεων για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση συνιστά πολιτική ενέργεια. Θα αγωνιστώ για να καταρτιστεί, επιτέλους, και να εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και επιστροφής στο δρόμο της ευημερίας και αξιοπιστίας. Η πίστη μου σε αυτό που επιχειρώ είναι ακλόνητη!».

Στο βιβλίο του κ. Λοβέρδου, καθόλου τυχαία, η λέξη «Ανόρθωση» είναι συνυφασμένη με την επανάσταση του 1909 στο Γουδή όπου ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος ζητούσε ριζικές μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση της χώρας και κατέληξε στην εμφάνιση του Ελευθέριου Βενιζέλου στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Αν και στον πρόλογο του βιβλίου διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για πρόταση προγράμματος πολιτικού κόμματος ουσιαστικά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος ή τουλάχιστον διερευνά τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο και την δυναμική που θα μπορούσε αυτό να αποκτήσει. Ακόμη και ο τίτλος Νέα Ελληνική Ανόρθωση (ΝΕΑ), που επέλεξε δεν είναι καθόλου τυχαίος, εμπεριέχει συμβολισμούς και μηνύματα και θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει τον τίτλο του νέου κόμματος που ...δεν προτείνει, αλλά περιγράφει...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου