Συμπλοκή με τραυματισμούς στο στρατόπεδο μεταναστών στην Κόρινθο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ζήτησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, για τα όσα συμβαίνουν στο στρατόπεδο του 6ου Σύνταγματος Πεζικού που έχει μετατραπεί σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.

Στην επιστολή του, ο κ. Πνευματικός, αναφέρεται σε επεισόδια που έλαβαν χώρα εντός του στρατοπέδου, μετά από συμπλοκή μεταναστών. Μάλιστα κάνει λόγο για τραυματίες και ζητά από τον Εισαγγελέα να ελέγξει το χώρο.

Η επιστολή του κ. Πνευματικού προς τον Εισαγγελέα, η οποία επίσης αποστέλλεται σε Αστυνομία και Πυροσβεστική έχει ως εξής:
«Σήμερα 07/09/2012 και από τις πρωινές ώρες από το χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου έβγαιναν μαύροι καπνοί όπως διαπιστώθηκε από τον κ. Χρήστο Μελέτη Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων.

Σε επικοινωνία που είχε ο ανωτέρω Αντιδήμαρχος με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου και σε ερώτησή του στον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τους μαύρους καπνούς που αναδύονταν μέσα από το χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού ενημερώθηκε ότι υπήρχε άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου προς τους υπεύθυνους του στρατοπέδου για ελεγχόμενη καύση χαρτιών και εγγράφων.

Κατόπιν επιμονής του Αντιδημάρχου προκείμενου να πληροφορηθεί τα αίτια του καπνού και γιατί αναδυόταν τέτοιος (μαύρος καπνός) δηλώθηκε από υπάλληλο της ανωτέρω Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι ταυτόχρονα έκαιγαν και λάδια…η αλήθεια όμως, όπως την έχει καταγράψει και τηλεοπτικό κανάλι, είναι η εξέγερση των μεταναστών με την ταυτόχρονη καύση στρωμάτων, σεντονιών, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες καταστροφές ο χώρος του στρατοπέδου.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι στο χώρο του στρατοπέδου εισήλθε ασθενοφόρο και μετέφερε τραυματίες καθώς επίσης και πυροσβεστικά οχήματα περί ώρα 14:00 μμ εκ των οποίων το ένα εξ αυτών είχε αριθμό κυκλοφορίας Π.Υ. 3995.

Σας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει απόφαση για την μετατροπή του 6ου Συντάγματος σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Παρακαλούμε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούται η νομιμότητα και η τάξης εντός του χώρου του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου. Τόσο όσον αφορά την λειτουργία του και τους κανόνες αυτού όσο και τις συνθήκες κράτησης καθώς και υγιεινής των παράνομων μεταναστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου