Μανώλης Γλέζος: Δε χρωστάμε, μας χρωστάνε...

«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα χρωστάει. Δεν δέχομαι ότι χρωστάμε, αντιθέτως μας χρωστάνε. Αφού όμως η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τους χρωστάμε, τότε γιατί δε ζητάει σεισάχθεια; και αφού την αρνείται, τότε γιατί δε ζητάει... βοήθεια έτσι ώστε να ξεπεράσει τις δύσκολες καταστάσεις που διέρχεται; Δηλαδή, να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ότι έγινε στη Γερμανία το 1953, οπότε και χρεοστάσιο της έγινε για σαράντα δύο χρόνια, αλλά και επιπλέον βοήθεια της δόθηκε στην οποία μάλιστα συμμετείχε και η Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Μανώλης Γλέζος, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κύριος Γλέζος στην ανακοίνωση του αναφέρει επίσης ότι έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών τον προσανατολισμό που πρέπει να έχει η Ελλάδα σήμερα απέναντι στην κρίση.

Στη συνέχεια οι δυο άνδρες σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν για τη φοροδιαφυγή. «Του ανέπτυξα ολόκληρο το θέμα της φοροδιαφυγής, με κύρια αιχμή τη φοροδιαφυγή των ξένων και τη διακίνηση του μαύρου χρήματος των δανειστών μας, όπως π. χ. των χιλίων τριακοσίων ιδιοκτητών πολυτελών επαύλεων στην Πάρο καθώς και σε άλλες τουριστικές περιοχές» αναφέρει στην ανακοίνωση του.

«Του τόνισα, επίσης, ολόκληρο το θέμα της φοροεισπρακτικής μηχανής και των φοροαπαλλαγών, όπως και το θέμα της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος των εξόδων του δημοσιονομικού τομέα.

Του έθεσα επιπλέον το τεράστιο θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας τα κύρια σημεία του.

Τόνισα ακόμα ότι: δεν πρέπει η κυβέρνηση να λησμονάει ότι την κρίση δεν την προκάλεσε, δεν τη δημιούργησε και δεν την τροφοδοτεί ο Ελληνικός λαός. Συνεπώς, είναι ανεπίτρεπτο να κόβονται μισθοί, συντάξεις και επιδόματα από τον Ελληνικό λαό για να σωθούν οι τράπεζες, παρόλο που χρωστάνε στο Ελληνικό δημόσιο 552 εκατομμύρια ευρώ και παρόλο που έχουν ενισχυθεί έως τώρα με πολλά δισεκατομμύρια. Του τόνισα επίσης ότι διαφωνώ ριζικά με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης».

Ο Υπουργός Οικονομικών αφού άκουσε προσεκτικά τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Μανώλη Γλέζο, στο θέμα της φοροδιαφυγής τον ενημέρωσε για τις κινήσεις που γίνονται για την πάταξη του φαινομένου, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που παίρνει η Κυβέρνηση και για τις δραστηριότητες για την υλοποίηση αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί όσον αφορά τις ανέλεγκτες υποθέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου