Δημοσκόπηση VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω δύο μονάδες η ΝΔ, τρίτο κόμμα η Χ.Α!

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετεκλογικά σε δημοσκόπηση, με τη ΝΔ να ακολουθεί με δύο μονάδες διαφορά και την Χρυσή Αυγή να «παγιώνεται» στην τρίτη θέση με αυξανόμενο ποσοστό... που αγγίζει το 12%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελλάδα αύριο», το 76% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε «λάθος κατεύθυνση».

Αναλυτικότερα, η εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κοινοβουλευτικών και μη κομμάτων το Σεπτέμβριο, καταγράφεται ως εξής:

ΝΔ 28%, ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΠΑΣΟΚ 7,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, Χρυσή Αυγή 12%, ΔΗΜΑΡ 4%, ΚΚΕ 6%, Δημιουργία Ξανά 1%, ΛΑΟΣ 1,5%, Οικολόγοι Πράσινοι1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%, Κίνημα Δεν πληρώνω 0,5%, Πειρατές 0,5%


Το 85% των πολιτών δηλώνει ότι σε σχέση με πέρσι έχει χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική τους κατάσταση και μόνο το 13% ότι έχει παραμείνει στάσιμη. Το 61% πιστεύει ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 14% ότι θα βελτιωθεί.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, το 76% των οποίων πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση ενώ μόνο το 10% είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που η συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.

Ως προς τη δημοφιλία των αρχηγών, πρώτος ο Φώτης Κουβέλης με 45%, ενώ ακολουθούν ο Α. Τσίπρας, ο Α. Σαμαράς και ο Π. Καμμένος

Δείτε εδώ όλη την δημοσκόπηση σε pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου