"Πείτε κι εσείς ένα ΟΧΙ"! Στρατιωτικοί προς τους 300 της Βουλής για τη ψήφιση των μέτρων

Να πουν το δικό τους ΟΧΙ καλούν τους βουλευτές τα μέλη του Σύνδεσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων - ΣΥΣΜΕΔ και να μην ψηφίσουν τα μέτρα “απόλυτης εξαθλίωσης και φτωχοποίησης”.

Το κείμενο των στρατιωτικών του ΣΥΣΜΕΔ προς τους βουλευτές:

“Κυρίες και κύριοι Βουλευτές.

Με τη σκέψη των Ελλήνων στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τη σιδερένια θέληση του λαού της εποχής εκείνης, την πυγμή και την πίεση που άσκησε για να ακουστεί το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» στα επεκτατικά σχέδια ενός φασιστικού καθεστώτος, απευθυνόμαστε στερνή φορά προς εσάς και σας προσκαλούμε να πράξετε αυτό που η Ελληνική μοναδική συνείδηση επιτάσσει.

Τις επόμενες ημέρες θα κληθείτε να ψηφίσετε, για ακόμη μία φορά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, μέτρα που φαίνεται ότι θα αφανίσουν έναν ολόκληρο λαό. Τον περήφανο Ελληνικό λαό, κομμάτι του οποίου είμαστε και όλοι εμείς, οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Σταθείτε στο πλάι μας. Ελάτε δίπλα μας. Νοιώστε την παρουσία μας. Ακούστε τη φωνή μας. Αισθανθείτε τις αγωνίες μας. Τώρα μπορείτε. Η πένα της ιστορίας καταγράφει και θα αποδώσει προσωπικές ευθύνες. Ή τώρα που μπορείτε ή ποτέ. Ας παραδώσουμε στα Ελληνόπουλα, στα παιδιά μας και στις επερχόμενες νέες γενιές, την απαράμιλλη περηφάνια μας. Μη μας προδώσετε.

Το Έθνος μας στις δύσκολες στιγμές ενώνεται και επαναλαμβάνει τους άθλους της ιστορίας μας. Με φάρο τα ιδεώδη της ελευθερίας του έπους του ́40, πείτε το νέο «ΟΧΙ» και γράψτε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Έθνους μας.

Καταψηφίστε τα νέα μέτρα της απόλυτης εξαθλίωσης και της φτωχοποίησης.

Μη συμμετέχετε στην περαιτέρω αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας. Ο Ελληνικός λαός τις εμπιστεύεται. Τις τιμά. Εσείς;”

Η ανακοίνωση της ΣΥΣΜΕΔ σε »»» pdf