Αλ. Τσίπρας: Να σώσουμε την κοινωνία από τα μέτρα - ταφόπλακα

Για «σχιζοφρενικό κρεσέντο» και «απύθμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό» έκανε λόγο στην ομιλία του στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στα Γιάννινα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος... στις συζητήσεις που συνεχίζονται για τα προωθούμενα μέτρα από την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους πολίτες ενόψει του δύσκολου χειμώνα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, τονίζοντας ότι, «…όλοι θα πρέπει να στηρίξουν την κοινωνία που υποφέρει…».

Επίσης επανέλαβε ότι, αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της κοινωνίας από τα μέτρα – ταφόπλακα. Σχετικά με τις εκλογές επεσήμανε: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Θα τις ζητήσουμε, όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλλουμε».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι, το πρόγραμμα βιωσιμότητας του χρέους δεν βγαίνει και πως η Ελλάδα αποτελεί ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πείραμα ενός προγράμματος – σοκ που δεν έχει θεραπεία.

Σε ότι αφορά το Μνημόνιο, ζήτησε την ακύρωση και την κατάργησή του στη Βουλή με επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης σε ευρωπαϊκά πλαίσια, αλλά και την συγκρότηση , πανευρωπαϊκής διάσκεψης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται γι’ αυτά, εφόσον αργά ή γρήγορα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στους στόχους του κόμματός του, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα αναμενόμενα νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του Λαού, ενώ για τον πρωθυπουργό είπε πως κρύβεται από τη Βουλή, όπου δεν έχει βρεθεί μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ σφοδρότατη κριτική επιφύλαξε και για τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη. «Ο μεν Βενιζέλος, -είπε χαρακτηριστικά-, είχε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στο μαξιλάρι του, ο δε Κουβέλης συμπεριφέρεται ως οικοπεδούχος στην απέναντι όχθη. Αισθάνομαι το λιγότερο άσχημα, που η επίθεση σε εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών γίνεται με την υπογραφή της αριστεράς».

Κάλεσε επίσης τον Λαό, να αντλήσει παραδείγματα από την ιστορία και να θέσει στο περιθώριο τους «τζάμπα μάγκες» της Χρυσής Αυγής, που οργανώνουν τάγματα εφόδου σε βάρος ανυπεράσπιστων και όχι σε βάρος των ισχυρών που λεηλατούν τον πλούτο του ελληνικού λαού».