ΟΛΜΕ: Κινητοποιήσεις για τα νέα μέτρα

Σειρά κινητοποιήσεων προτείνει στους καθηγητές το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ενόψει της συζήτησης στη Βουλή των νέων μέτρων...

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε συγχρόνως τη διοργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στην πλατεία Συντάγματος.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΟΛΜΕ τονίζει ότι θα προτείνει σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να λάβουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, ενώ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των κατά τόπους Ενώσεων των καθηγητών να λάβουν ανάλογες αποφάσεις.

Παράλληλα, καλεί τους καθηγητές σε ολόκληρη τη χώρα σε γενικές συνελεύσεις και τους ζητεί να αναλάβουν πρωτοβουλίες για οργάνωση παραστάσεων ή αποκλεισμών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. 

Η Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:
ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΙΚΑΣ

Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου, θέτοντας στο στόχαστρο κάθε λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία.

Εδώ και τέσσερις μήνες μας προετοιμάζουν, μαζί με την πλειοψηφία των ΜΜΕ, σε ρόλο ελεεινού προπαγανδιστή, για να αποδεχτούμε τα μέτρα και την πολιτική τους, με επιχειρήματα όπως: «είναι τα τελευταία», «θα πεινάσουμε αν δεν έρθει η δόση», «να σώσουμε τη χώρα» κ.ά. Οι εργαζόμενοι όμως δεν «τσιμπάμε» στην προπαγάνδα τους και αντιστεκόμαστε σε αυτή την πολιτική. Αυτό δείχνουν και οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια στις 26/9,  8/10 και 18/10.

Στο νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) περιλαμβάνονται νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που θα δώσουν τη χαριστική βολή στους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους, σε όλη την κοινωνία. Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία, η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, αποτελούν και πάλι το βάρβαρο πλαίσιο πολιτικής της τρικομματικής Κυβέρνησης. Οι απολύσεις και η εφεδρεία, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα έχουν, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης», θα οδηγήσουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση τους εκπαιδευτικούς και θα έχουν δραματικά αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Οι νέοι εκπαιδευτικοί ειδικότερα, με τα 600 ευρώ μισθό και την υποχρεωτική παραμονή για χρόνια μακριά από την κατοικία τους, οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση...
Διαβάστε την ανακοίνωση σε pdf … εδώ