Σόιμπλε: Η παραμονή της Ελλάδας δεν έχει ακόμη κριθεί | Χωρίς τέλος οι εκβιασμοί...

Η Γερμανία θέλει την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά αντιλαμβάνεται πως είναι ανάγκη η Αθήνα να εντείνει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF που θα «βγει στον αέρα» την επόμενη Τρίτη.

«Θέλουμε η Ελλάδα να είναι σε θέση να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο Σόιμπλε στο ZDF. «Αλλά η Ελλάδα έχει πολλά να κάνει. Αυτό (η παραμονή της) δεν έχει ακόμη κριθεί.»

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε δε, ότι αμφιβάλει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για τη δημοσιονομική της εξυγίανση και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να χορηγηθεί το πρόγραμμα διάσωσης. «Αυτές τις αμφιβολίες θα πρέπει να τις ξεκαθαρίσει», είπε.

Ο Σόιμπλε εξαπολύει μάλιστα επίθεση τους έλληνες πολιτικούς: «Αν οι Έλληνες πολιτικοί πείθουν τον λαό ότι η ευθύνη για τα προβλήματα της Ελλάδας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή την Γερμανία, είναι ανεύθυνοι δημαγωγοί. Η ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα βαρύνει μόνο την ίδια την Ελλάδα και τους πολιτικούς της» φέρεται να δηλώνει.