Γιάννης Μιχελογιαννάκης : «Θέλουν µια Ελλάδα χωρίς Ελληνες»

«Ελληνες δούλους των 200 ευρώ θέλει η κυβέρνηση», λέει στο "ΧΩΝΙ", ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Γ. Μιχελογιαννάκης. Αφήνει παράθυρο συνεργασίας µε τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει πως υπό προϋποθέσεις θα µπορούσε να συζητήσει ακόµη και για άλλο νόµισµα.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης πολιτικά είναι ένας: Η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, οι αναδυόµενες κοινωνίες είναι µακριά. Η µεταφορά κοστίζει. Η αντιπαράθεση Βορρά-Νότου, θέλει τα κράτη του Νότου να είναι κράτη µε προσφιλή χώρο για επένδυση, αλλά η επένδυση να έχει δυο στοιχεία: να έρθουν µεν οι µεγάλες επιχειρήσεις, αλλά να έχουν Ελληνες εργάτες ‘δούλους’, των 200 ευρώ. Αυτό ο Ελληνας δε το αξίζει!», σχολιάζει µιλώντας στο ΧΩΝΙ - λίγες ώρες µετά την ανεξαρτητοποίησή του- ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, εξηγώντας τους λόγους αποχώρησής του από τη ∆ΗΜΑΡ.

«Ταφόπλακα»

«Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει ή όχι στα εργασιακά, µε τα µέτρα που ήδη έχουν αποφασιστεί, θα έχουµε Ελλάδα χωρίς Ελληνες…», εκτιµά ο κ. Μιχελογιαννάκης, εξηγώντας πως «εδώ χρειάζεται µια συνολική ανατροπή όσον αφορά στις σχέσεις της ∆ΗΜΑΡ µε τα ενοχικά κόµµατα και πως µια ενδεχόµενη διάσωση εργασιακών κεκτηµένων δεν αποτελεί ούτε άλλοθι, ούτε συγχωροχάρτι στην ταφόπλακα που πάνε να βάλουν µε τα άλλα δυο κόµµατα στην ελληνική κοινωνία».

Παραδέχεται πάντως πως «σε µια κοινωνία όπου το 1/3 των εργαζοµένων είναι ανασφάλιστοι, όπου η µερική απασχόληση ευδοκιµεί, όπου η εκ περιτροπής εργασία, το µπλοκάκι και η σύµβαση έργου επικρατούν, τα εργασιακά είναι κυρίαρχα», αρκεί να τηρηθεί ωστόσο -όπως επισηµαίνει- το σύνολο των ζητηµάτων για τα οποία δεσµεύθηκαν τα τρία κόµµατα, µε την προγραµµατική συµφωνία.