Το φάντασμα της λίστας Siemens...

Τυφώνας… αποκαλύψεων, ερχόμενος από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, απειλεί να σαρώσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα! Φυλάσσεται καλά στα συρτάρια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις ΗΠΑ όπως αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό portal της εφημερίδας “Η Ελλάδα αύριο...

Μία ακόμα λίστα, αυτή με τα ονόματα πολιτικών που έχουν πάρει λεφτά ή είχαν δοσοληψίες με τη Siemens, έρχεται να πολλαπλασιάσει τις απειλές για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αν και η υπόθεση μοιάζει ξεχασμένη, αφού έχει κλείσει μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού φαίνεται ότι το ζήτημα είναι ακόμα ανοικτό.

Η αμερικανική νομική εταιρεία Debevoise & Plimpton έχει συντάξει και κοινοποιήσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων πολιτικών που έχουν δωροδοκηθεί από τη Siemens, τη Ferrostaal και άλλες γερμανικές εταιρείες. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν και με ποιον τρόπο το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη λίστα. Όμως, οι «λαδωμένοι» Έλληνες πολιτικοί, βάσει του αμερικανικού Δικαίου, είναι οικονομικοί εγκληματίες και μπορεί μέχρι και να συλληφθούν, αν πατήσουν το πόδι τους στις ΗΠΑ!

Θα μπορούσε, επίσης, το ελληνικό κράτος να ζητήσει να πάρει τη συγκεκριμένη λίστα από τους Αμερικανούς, αφού οι Γερμανοί κρατούν μυστικά τα ντοκουμέντα, αλλά αυτήν την ώρα το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν στην Αθήνα είναι να δουν τη συγκεκριμένη λίστα να φτάνει στη Βουλή των Ελλήνων!

Ονόματα

Η λίστα αυτή -η οποία, βεβαίως, δεν είναι και τόσο άγνωστη, αφού ορισμένα ονόματα έχουν γίνει γνωστά στο παρελθόν- δόθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μια στιγμή που υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, μιας κρίσης που δεν απειλεί μόνο την Ευρωζώνη αλλά την παγκόσμια οικονομία.

Έτσι, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο μοχλός για να πυροδοτηθούν εξελίξεις στις αμερικανο-γερμανικές σχέσεις, φυσικά ύστερα από τις αμερικανικές εκλογές.

Σχετικά με την Ελλάδα, οι ΗΠΑ διαθέτουν δύο όπλα: Πρώτον, τη λίστα της νομικής εταιρείας Debevoise & Plimpton με τους «λαδωμένους» Έλληνες πολιτικούς, που, βάσει του αμερικανικού Δικαίου, είναι οικονομικοί εγκληματίες και μπορεί μέχρι και να συλληφθούν, αν πατήσουν το πόδι τους στις ΗΠΑ. Και, δεύτερον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που μπορεί, με αμερικανική οδηγία, να αρνηθεί τη συμμετοχή του στην εκταμίευση της επόμενης δόσης οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, ώστε με αυτόν τον τρόπο να αποδομηθεί η διεφθαρμένη ελληνική πολιτική τάξη και ακόμη, αν χρειαστεί, να εξωθηθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Η μεταχείριση που επιφύλαξαν οι ΗΠΑ στον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν είναι μια μικρή ένδειξη της στάσης που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ στους αποδέκτες γερμανικών δωροδοκιών!

Κίνδυνοι

Η Ελλάδα διατρέχει σοβαρούς κινδύνους για τους εξής λόγους: 
Πρώτον, είναι αθωράκιστη απέναντι στις επιπτώσεις της γερμανοαμερικανικής σύγκρουσης και δεν διαθέτει «Σχέδιο Β’» ως προς την Ευρωζώνη και τον πόλεμο μεταξύ Ευρωζώνης και Δολαριοζώνης!

Δεύτερον, ένα κρίσιμο κομμάτι της ελληνικής πολιτικής τάξης υπόκειται σε εκβιασμούς από τους Γερμανούς που το «λάδωσαν» και συγχρόνως είναι «προγραμμένο» από τους Αμερικανούς που το έχουν «φακελώσει» και, άρα, δεν μπορεί να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο υπέρ της Ελλάδας.

Τρίτον, η Ελλάδα δεν έχει αναπτυξιακή πολιτική, αλλά μόνο γερμανικές συνταγές λιτότητας.

Τέταρτον, η Ελλάδα δεν φαίνεται να διαθέτει ούτε ικανή εξωτερική πολιτική, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σοβαρή κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες στις σχέσεις της χώρας μας με τα Σκόπια και την Άγκυρα.

Το πρόσφατο ταξίδι Βενιζέλου στις ΗΠΑ και η αποστολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Κωστή Χατζηδάκη στην ίδια χώρα, σε μυστική αποστολή για τη δημιουργία «γεφυρών» μεταξύ του Σαμαρά και της υπερατλαντικής μεγάλης συμμάχου, είναι απλώς σπασμωδικές κινήσεις μιας πολιτικής τάξης με μοιραία κατάληξη.

Κύριο εργαλείο μάρκετινγκ και πωλήσεων η δωροδοκία

Η συγκεκριμένη νομική εταιρεία Debevoise & Plimpton είναι αυτή που είχε διεξάγει την έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens. Να θυμίσουμε ότι ηαμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άσκησε ελέγχους σε βάρος της Siemensκαι τελικά οι έλεγχοι των Αμερικανών αποκάλυψαν ότι ο γερμανικός κολοσσός είχε πληρώσει για δωροδοκίες -ώστε να κλείσει συμβόλαια- το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ μεταξύ 2000 και 2006, εκ των οποίων πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν σε υψηλά πρόσωπα της ελληνικής διοίκησης και του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Γι’ αυτόν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, η Siemensκαταδικάστηκε στις ΗΠΑ με καταβολή προστίμου ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι η αυστηρότερη ποινή η οποία έχει επιβληθεί ποτέ από τις αμερικανικές Αρχές για παράβαση του νόμου κατά της διάπραξης διαφθοράς στο εξωτερικό (Foreign Corrupt Practices Act).

Με την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς της Siemens-η οποία είχε μετατρέψει τη δωροδοκία σε κύριο εργαλείο μάρκετινγκ και πωλήσεων- οι ΗΠΑ αφενός προστάτευσαν τα συμφέροντα της αμερικανικής πολυεθνικής GeneralElectric, που είχε το μονοπώλιο των αξονικών τομογράφων στην κινεζική αγορά, όπου επεδίωκαν να εισβάλουν οι Γερμανοί, και αφετέρου συγκέντρωσαν σημαντικό πληροφοριακό υλικό για τη διαφθορά Ευρωπαίων πολιτικών.

Η απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη στη γερμανική πολιτική (παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι έντονα αντίθετες προς την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης, η οποία υπαγορεύεται από τη Γερμανία) και η συμφωνία συμβιβασμού ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τις εταιρείες Siemens AG και Siemens Α.Ε. -η οποία συμφωνία είναι εξαιρετικά προνομιακή για τη γερμανική πλευρά- έχουν «ξεχειλίσει το ποτήρι» για τις ΗΠΑ.