Προκάλεσε ο Μπερίσα, απάντησε η Αθήνα

Στη ματαίωση της επίσκεψής του στα Τίρανα προχώρησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη ενόχληση της Ελλάδας για τις ανιστόρητες δηλώσεις Σαλί Μπερίσα... με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την αλβανική ανεξαρτησία.

"Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ανασκευάζει ο Μπερίσα

Μετά την έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης και το διάβημα του πρεσβευτή της Ελλάδας στα Τίρανα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας ότι η Πρέβεζα αποτελεί... αλβανικό έδαφος, ο Σαλί Μπερίσα προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

«Η δήλωση του πρωθυπουργού αναφέρεται στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας του Νότου, του Βορρά ή της Ανατολής», τόνισε η Έρλα Μεχλίλι, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.