Α. Παπαρήγα: «Ελπίδα με την καταδίκη των μνημονίων»

Γεγονότα κρίσιμης σημασίας χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε «μικρή ή μεγαλύτερη νίκη του λαού»...

Η γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε, ωστόσο, ότι «το παν εξαρτάται από την υπεύθυνη, μαζική και μαχητική στάση του λαού μπροστά στη 48ωρη απεργία, που πρέπει να πάρει τον χαρακτήρα ενός μαζικού ξεσηκωμού». Η κ. Παπαρήγα σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις τόνισε ότι «η καταψήφιση των μέτρων, η καταδίκη των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης δίνει προοπτική στον λαό και ελπίδα, στον βαθμό που ο λαός αποβάλει κάθε φόβο, μοιρολατρία και αυταπάτη όσον αφορά την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ γενικά και όχι μόνο στην Ευρωζώνη». Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει αυτές τις μέρες για να επιβάλει ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ελπίδα την καταψήφιση των νέων μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα κρίνεται πριν απ' όλα έξω από τη Βουλή».

Το σύστημα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Παπαρήγα για τις δυνατότητες του πολιτικού συστήματος, λέγοντας πως μπορεί να κλείσει «κάθε ρωγμή που ο λαός θα επιβάλει με την αντεπίθεσή του, στον βαθμό που δεν εντάσσεται σε μια πολιτική ρήξης και ανατροπής», καθώς «έχει εφεδρείες ακόμα στα χέρια του», όπως «το νέο δίλημμα κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», ή «να αξιοποιήσει τη Χρυσή Αυγή, ως δήθεν μια ανερχόμενη δύναμη», ή ακόμη και «το λεγόμενο σύνθημα "ενότητα της Αριστεράς"».

Ερωτηθείσα για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η Χρυσή Αυγή, η κ. Παπαρήγα είπε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκλογικά, είτε «αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να ψηφίσουν ΝΔ για να υπάρξει μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ», είτε προβάλλοντας το επιχείρημα «ενισχύστε αριστερή κυβέρνηση» για να μη δυναμώσει η Χρυσή Αυγή, άρα προοδευτικοί άνθρωποι, αριστεροί, κομμουνιστές, "ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ" για να σας γλιτώσει από τη Χρυσή Αυγή».
ethnos.gr