Αλέξης Τσίπρας: "Μόνη διέξοδος για τη χώρα οι εκλογές" - (βίντεο)

«Εκλογές για να μιλήσει ο λαός» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό «να επιβάλλει με τη δράση του» την προσφυγή σε εκλογές, ενώ ταυτόχρονα απευθύνθηκε στους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι «η συνείδηση της ευθύνης απέναντι στην πατρίδα είναι σημαντικότερη από την οποιαδήποτε κομματική πειθαρχία» και τους κάλεσε να καταψηφίσουν «τα μέτρα καταστροφής της χώρας» και να ανοίξουν τον δρόμο για την ανάκτηση της κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, και να μην γίνουν συνένοχοι σε αυτή την καταστροφή, τονίζοντας ότι «η ιστορία θα τους ανταμείψει».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ το δίλημμα «είτε συντάσσονται με το μαύρο μέτωπο του Μνημονίου και της εξάρτησης ή δικαιώνουν την ιστορία τους και ανανεώνουν τη συμμετοχή τους στο μέτωπο σωτηρίας του τόπου», αναλαμβάνοντας πατριωτικές ευθύνες.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον λαό σε έναν ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα και να επιβάλλει με τη δράση του την προσφυγή στη μοναδική, όπως είπε, δημοκρατική διέξοδο, τις εκλογές. «Η Δημοκρατία, αναζητεί διέξοδο, ο λαός οξυγόνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η πορεία για την καταστροφή της χώρας και του λαού πρέπει να ανακοπεί σήμερα γιατί «αύριο θα είναι αργά».

Ακολουθεί βίντεο της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ



Κεδίκογλου: "Ας πείσει πρώτα ο Τσίπρας τις συνιστώσες του και μετά να γίνουν εκλογές"


«Ας πείσει πρώτα ο κ. Τσίπρας τις συνιστώσες του ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει και μετά να ζητήσει εκλογές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Απαντώντας στον κ. Κεδίκογλου το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους εταίρους της κυβέρνησης, εφ΄ όσον «είναι τόσο βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν πείθει ότι μπορεί να κυβερνήσει», να «προκηρύξουν άμεσα εκλογές για να το επιβεβαιώσουν. Κι ως έτοιμοι από καιρό να αποχαιρετήσουν την Αλεξάνδρεια που χάνουν».