Reuters: Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα ζήτησαν Ελλάδα – Πορτογαλία

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα φέρονται να ζήτησαν Ελλάδα και Πορτογαλία και σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία που αναπτυγμένες χώρες προσφεύγουν για βοήθεια στην Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία κατά κύριο λόγο προσφέρει αρωγή σε φτωχότερες χώρες.

«Οι συζητήσεις τόσο με τον Πορτογαλία όσο και με την Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου του G20 στο Μεξικό. «Σε μερικές εβδομάδες, σε ένα μήνα, θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το τι ακριβώς θα κάνουμε», πρόσθεσε.

«Είμαστε πολύ καλοί στο να βοηθάμε χώρες, τουλάχιστον να κατανοούμε και να συγκρίνουμε τα δημοσιονομικές τους δαπάνες με ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο και πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε προτείνοντας τρόπους για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Κιμ ανέφερε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα θα χρησιμοποιήσει στην περίπτωση της Αθήνας και της Λισαβόνας, την εμπειρία της στην βοήθεια χωρών όπως η Νότια Κορέα και Ινδονησία να ξεπεράσουν την οικονομική τους κρίση.

«Εχουμε εργαστεί σε πολλές διαφορετικές χώρες και έχουμε λύσει τέτοια προβλήματα. Είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε την εμπειρία μας κι να δούμ αν θα είναι χρήσιμη για χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα», πρόσθεσε ο Κιμ.