Αντ. Σαμαράς: «Τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει...»

«Κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Που είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε», τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε άρθο-δήλωσή του στην εφημερίδα "Τα Νέα- Σαββατοκύριακο".

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, κερδίσαμε την "επιμήκυνση", την πρόσθετη περικοπή του χρέους, το να "μπαίνουν" περισσότερα χρήματα στην ελληνική οικονομία από εκείνα που θα "βγαίνουν", την περικοπή επιτοκίων σε επίπεδα πρωτοφανή, την αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων για δέκα και δεκαπέντε χρόνια!».

Ο κ. Σαμαράς, τονίζει ότι «ήδη μέσα στον Δεκέμβριο μπορεί να αρχίσει η καταβολή των οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες» και επιπλέον οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, θα μπορούν να δίνουν νέα δάνεια, η επιστροφή των καταθέσεων θα επιτρέψει ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα, ενώ η εξάλειψη της δραχμοφοβίας θα επιτρέψει την προσέλκυση επενδύσεων.

«Τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει. Και μαζί η Ελλάδα να βγει από την κρίση», αναφέρει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «την Ελλάδα δεν θα τη σώσουν άλλοι. Θα τη σώσουμε εμείς οι Έλληνες».