Πολιτικές μεταλλάξεις

ΜΙΑ “υπόθεση εργασίας” του Πάνου Καμμένου για πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έσπρωξε… εκτός κόμματος βουλευτές και στελέχη που προέρχονταν από την παραδοσιακή δεξιά... Η έλλειψη όμως σαφούς και πιστικής πολιτικής αιτιολογίας αυτής της διάσπασης γεννά ερωτηματικά και υποψίες για την εξέλιξη ενός γενικότερου σχεδίου μετάλλαξης του πολιτικού τοπίου και αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων απέναντι στην “απειλή” του ΣΥΡΙΖΑ και την επέλαση της Χρυσή Αυγής.

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ

ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ αυτές οι γραμμές βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες και ξετυλίγονται σενάρια δημιουργίας νέου κεντροδεξιού πολιτικού μορφώματος, δορυφορικά της ΝΔ, που θα στηρίζει κριτικά το κυβερνών κόμμα διατηρώντας σε πρώτη φάση την αυτονομία του με προοπτική εξέλιξης σε ενιαίο πολυτασικό κόμμα της κεντροδεξιάς.

ΣΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ανασύνταξης της πλατειάς Κεντροδεξιάς συσπείρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των στελεχών που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχει εμπλακεί ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη καθώς και ο Αχαιός πολιτικός Νίκος Νικολόπουλος με το νεοσύστατο “Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα”. Τα ενδεχόμενο συμμέτοχης Στέφανου Μάνου και Θάνου Τζήμερου δεν αποκλείεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ σκηνικό μεταλλάσσεται και το αμέσως επόμενο διάστημα διαφαίνεται ότι θα συντελεσθούν “κοσμογονικές” αλλαγές στο πολιτικό τοπίο που σε συνδυασμό με την σχεδιαζόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου φέρνουν πολύ κοντά τις επόμενες εκλογές.