Κεντροδεξιές προσεγγίσεις…

Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ αποδυνάμωση ή και διάλυση του κόμματος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" του Πάνου Καμμένου αφήνει αντικειμενικά ένα όχι αμελητέο κενό στο “κομματικό χάρτη” του αντιμνημονιακού πόλου στο χώρο της πατριωτικής δεξιάς. Κενό που θα καταλάβει η Χρυσή Αυγή μια και ο Λαϊκός Σύνδεσμος την τελευταία περίοδο έχει ανοδική πορεία τόσο σε ποσοστά όσο και σε επιρροή στις χειμαζόμενες από την τρικομματική αναλγησία μάζες της ελληνικής κοινωνίας.
Επίσης θεωρείτε βέβαιο ότι οι "αναχωρητές" βουλευτές και στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. θα μετακομίσουν στο “μαντρί” Σαμαρά εκλιπαρώντας τη συγνώμη του(!) αλλά είναι εξ ίσου βέβαιο ότι οι αποστασιοποιημένοι ψηφοφόροι των ΑΝ.ΕΛΛ. θα βρουν “φιλόξενη” στέγη στη “στρούγκα” Μιχαλολιάκου, εκτοξεύοντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στo 15% και πλέον.

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ

ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ να πούμε ότι όσον η ΝΔ εμμένει δογματικά στον αποκλεισμό εσωκομματικών τάσεων “αποκεφαλίζοντας” τους διαφωνούντες και ακόμα συνεχίζει τον ανελέητο φορομπηχτικό διωγμό της μικρο-μεσοαστικής πελατείας της τόσο η Χρυσή Αυγή, ως “συγκοινωνούν δοχείο” θα γιγαντώνεται και θα αναδειχθεί ως ο μοναδικός εν δυνάμει πόλος έλξης και συσπείρωσης των μαζών του αντιμνημινιακού χώρου της παραδοσιακής δεξιάς.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Γ. Καρατζαφέρης, που θα μπορούσε ίσως να διαδραματίσει κάποιο ρόλο φαίνεται ότι την περίοδο αυτή βρίσκεται εκτός του παιχνιδιού επανασχεδίασης του κομματικού χάρτη της δεξιάς αφού οι κατ’ εξακολούθηση παλινωδίες –κολοτούμπες- στις πολιτικές του επιλογές την περίοδο 2010-2012 έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του. 

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ τα παραπάνω στην κεντροδεξιά πολυκατοικία  εντάσσονται, όπως γράφαμε χθες, σενάρια και διεργασίες που συντελούνται στο χώρο για την ανασύνταξη μιας ευρείας πολυτασικής κεντροδεξιάς παράταξης. Σενάρια που έχουν σαν επιδίωξη αφενός την περιχάραξη του χώρου από επιρροές της Χρυσής Αυγής και διαρροές προς αυτή και αφετέρου επιδιώκεται μια επιτυχής “άλωση” του μεσαίου χώρου, χωρίς αντίπαλο… αφού ο άλλοτε κυρίαρχος  αυτού του χώρου, το ΠΑΣΟΚ, βαίνει κατά κρημνών!