Εικονική πραγματικότητα …επιτυχιών!

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, μετά την 27η Νοέμβρη, περίοδο ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα επιτυχιών, θριάμβων, εξαγγελιών και αναπτυξιακών σχεδιασμών της κυβέρνησης σε μια απέλπιδα προσπάθεια αλλαγής του νοσηρού κλίματος της τριετίας του μνημονίου... Ένα κλίμα που επιβαρύνθηκε τραγικά, πρέπει να πω, από τα ίδια τα κόμματα της συγκυβέρνησης όταν προ ολίγων ημερών είχαν επιδοθεί σε μπαράζ εκβιασμών, τρομοκρατίας και ψευδοδιλλημάτων  για την επίτευξη του “στόχου”, την έγκριση από το κοινοβούλιο της νέας Δανειακής Σύμβασης του 3ου Μνημόνιου, και την εγκαθίδρυση μέσω αυτού  επιτροπείας δυναστών, την νομιμοποίηση της βάρβαρης πρωτόγνωρης οικονομικής κατοχής των επικυρίαρχων για την αποπληρωμή του επονείδιστου ελληνικού χρέους.
γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μας βομβαρδίζουν με διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πάρουν άλλα οριζόντια μέτρα σε περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, την ίδια ώρα που νομοθετούν οι επίβουλοι νέες υπερφορολογήσεις στα πενιχρά εναπομείναντα εισοδήματα, σε παιδιά (!) ,την κατοικία, το οικόπεδο, το αγροτεμάχιο, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ κλπ), συνεχίζοντας έτσι την αφαίμαξη της ελληνικής οικογένειας, ακολουθώντας πιστά οι άθλιοι τις οδηγίες της τρόικα στην εγκληματική πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης. Μια διαστροφή που επιτείνει θανάσιμα την ύφεση οδηγώντας οικονομία και κοινωνία στα τάρταρα.

Το νοσηρό κλίμα της τελευταίας τριετίας του μνημονίου θα αλλάξει μόνο με την ανατροπή της διακυβέρνησης των εντολοδόχων της τρόικας, της μαύρης διεθνούς του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού, του καπιταλισμού της συμφοράς και της καταστροφής.

ΟΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ σωτήρες πρέπει τα πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων, αρκετά έβλαψαν τον τόπο. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τούτη την κρίσιμη στιγμή μια εθνοκεντρική κυβέρνηση η οποία σεβόμενη τις διεθνείς συμβάσεις και υποχρεώσεις της θα πορευτεί βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ο όποιος κυβερνητικός προγραμματισμός θα πειθαρχεί στη διασφάλιση της αξιοπρέπειας, της στοιχειώδους ευημερίας και των κοινοτικών κεκτημένων με ταυτόχρονη την εξυπηρέτηση δανειακών μας υποχρεώσεων χωρίς όμως τον στραγγαλισμό της κοινωνίας.

ΑΚΟΜΑ θα πρέπει να τονισθεί στους Μνημονιολάγνους της συγκυβέρνησης ότι ετσιθελικά μέτρα και πολιτικές χωρίς την συμμετοχή της κοινωνίας είναι καταδικασμένα σε αποτυχία. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από την τύχη την ετσιθελικής πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και της προδιαγεγραμμένης αποτυχίας της κυβέρνησης Σαμαρά.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, η αλλαγή του κλίματος είναι υπόθεση της ελληνικής κοινωνίας, θα εκπορευτεί και θα επιβληθεί από τον λαό όταν νοιώσει ασφαλής σε μια κοινωνία δικαίου και ένα κράτος υπηρέτη του και όχι διώκτη του. Η αλλαγή κλίματος δεν επιβάλλεται με παραγγέλματα, καθ΄ υπόδειξη και σε περιβάλλον ψευδούς εικονικής πραγματικότητας.

Η αλλαγή κλίματος, κύριοι της συγκυβέρνησης, είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ!