Π. Καμμένος: «Τις αλλαγές θα τις επιβάλλουν οι Έλληνες και όχι οι τοκογλύφοι» (βίντεο).

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Συνδιάσκεψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. «Ο πατριωτισμός είναι η ιδεολογική πλατφόρμα και κοινή συνείδηση και η ανάδειξη ενός πατριωτικού δημοκρατικού
τόξου είναι αυτή που θα σώσει την πατρίδα από την καταστροφή και την κοινωνία από τη φιλελεύθερη λαίλαπα», υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος η οποία αποτελεί και την έναρξη των διαδικασιών για το 1Ο Συνέδριο.

Ο Π. Καμμένος στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη των ΑΝΕΛ  

Ο Π. Καμμένος είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Συνδιάσκεψης, «όλοι εσείς που δώσατε την μάχη και ανατρέψατε το καθεστώς της μεταπολίτευσης, ήλθε η ώρα να αναλάβετε τα ηνία της χώρας», προσθέτοντας ότι «θα ανατρέψουμε την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες»,

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση, ο κ. Καμμένος είπε ότι η υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο ήταν καθοριστικό γεγονός, πρόσθεσε ότι το μεταπολιτευτικό μοντέλο απέτυχε και ότι δεν λειτουργούσαν όλα καλά, ωστόσο υπογράμμισε ότι «τις αλλαγές θα τις επιβάλλουν οι Έλληνες και όχι οι τοκογλύφοι».

Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. 


Η Ομιλία

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Και είμαστε όλοι εδώ. Η Ελλάδα είναι ενωμένη και οι Έλληνες είναι ενωμένοι απέναντι σε εκείνους που θέλουν να πάρουν την εθνική κυριαρχία της χώρας, απέναντι στο μαύρο μέτωπο.

Ήρθε η ώρα. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σημαίνει Ελλάδα ενωμένη.

Σήμερα κηρύσσω την αρχή της Πρώτης Εθνικής μας Συνδιάσκεψης.

Κηρύσσουμε μαζί, εσείς που δώσατε τη μεγάλη μάχη στις εκλογές του Μαΐου και στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου και ανατρέψαμε το καθεστώς της μεταπολίτευσης.

Τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας, ήρθε η ώρα να ενώσουμε τους Έλληνες. Θα ανατρέψουμε την κατάσταση, την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες με το ιδρυτικό συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που από τώρα ξεκινά. Ένα συνέδριο δημοκρατικό, πραγματικά δημοκρατικό όπου για πρώτη φορά θα βάλουμε μέσα στις διαδικασίες, την άμεση δημοκρατία γιατί αποφασίζουν οι Έλληνες και δεν αποφασίζουν τα κέντρα που μέχρι σήμερα έμαθαν να κάνουν κουμάντο στα κόμματα αλλά και στην πατρίδα μας.

Από αυτή τη στιγμή και μέχρι το πέρας του Συνεδρίου όλοι φέρουμε μόνο τον τίτλο του στρατιώτη. Όλα τα όργανα του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα είναι αιρετά, θα ψηφίζονται από τον ελληνικό λαό.

Εσείς θα επιλέξετε ποιος θα είναι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Εσείς θα επιλέξετε ποιος θα είναι ο Γενικός Γραμματέας.

Εσείς θα επιλέξετε ακόμα και τις δομές του Κινήματος, πώς δηλαδή θα διοικείται το Κίνημα, αν θα υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο, Εκτελεστικό Γραφείο.

Αλλά αυτό που θα υπάρχει σίγουρα και δεν είναι διαπραγματεύσιμο είναι η Ιδρυτική μας Διακήρυξη όπως μαζί την συμφωνήσαμε και την διαμορφώσαμε. Θα υπάρχουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε μέρος χώρας που οι πολίτες θα έχουν το λόγο.

Ήμασταν το μόνο Κίνημα, μαζί με τα κινήματα που ήρθαν κοντά μας, όπως το Άρμα Πολιτών και ο Γιάννης Δημαράς που βρίσκεται σήμερα εδώ, οι Αντιμνημονιακοί Πολίτες με τον Νότη Μαριά, τα κινήματα της πλατείας, βλέπω τον Γιώργο Ανανιάδη, ο γιατρός ο Αντωνίου που είναι σήμερα εδώ πάλι μαζί μας και όλα όσα κινήματα ήταν μέχρι σήμερα αλλά και τα κινήματα που έρχονται γιατί καλούμε σε συστράτευση όλους τους δημοκράτες Έλληνες για να δημιουργήσουμε το μεγάλο Πατριωτικό και Δημοκρατικό Τόξο που θα πάρει στα χέρια του την πατρίδα.

Ενώπιον σας δεσμεύομαι ότι οι διαδικασίες για το ιδρυτικό μας Συνέδριο θα είναι απόλυτα δημοκρατικές. Οι εφορευτικές επιτροπές θα είναι από διαφορετικούς νομούς και όλοι έχουν τύχη για όλες τις θέσεις στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Θέλω σε αυτό το σημείο ιδιαίτερα να ευχαριστήσω μαζί με όλους εσάς τις συντονιστικές επιτροπές και τους πολιτευτές, την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αλλά και όλους όσους ο ελληνικός λαός επέλεξε στις εκλογές αυτές και στις προηγούμενες και τους πρώην βουλευτές μας εκ των 20, οι άλλοι 13 δεν εξελέγησαν πάλι μετά τον πόλεμο που υπεστήκαμε μεταξύ των δυο εκλογών, για την εξαιρετική παρουσία στο Κοινοβούλιο.

Γιατί όπως διαπιστώσατε μπορεί να μας μπλόκαραν με οικονομικό πόλεμο τη διεξαγωγή του συνεδρίου που έπρεπε να γίνει τον Οκτώβριο, μπορεί να μας έχουν μέχρι τώρα απομονώσει στο να μην έχουμε σε κάθε νομό γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αλλά τους απαντάμε ότι έχουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και αυτοί είναι ισχυρότεροι και των γραφείων και των χρηματοδοτών και των τραπεζιτών.

Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, η υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο, το Μάιο του 2010 ήταν ένα καθοριστικής σημασίας γεγονός. Ένα γεγονός που έθεσε τον ελληνισμό και τους Έλληνες μπροστά σε καθοριστικά για το μέλλον της πατρίδας ερωτήματα, αλλά και νέα ιστορικά καθήκοντα.

Το μεταπολιτευτικό οικονομικό μοντέλο απέτυχε και βεβαίως το χαρακτήριζαν χρόνιες στρεβλώσεις και αδυναμίες. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι μέχρι το μνημόνιο η πατρίδα μας είχε ένα δημοκρατικό σύστημα και ότι όλα λειτουργούσαν κανονικά. Υπήρχαν και υπάρχουν ανάγκες για μεγάλες αλλαγές, αλλά αυτές τις αλλαγές δεν θα μας τις επιβάλλουν οι τοκογλύφοι, θα τις επιβάλλουμε οι Έλληνες στη δική μας πατρίδα.

Εδώ όμως τίθεται το ερώτημα. Τι έφταιξε για να υπαχθεί η χώρα σε αυτό το καθεστώς της οικονομικής και της πολιτικής κηδεμονίας; Από τη μια μεριά ήταν ναι οι αδυναμίες της οικονομίας, η ανικανότητα και η διαφθορά του πολιτικού συστήματος, η παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά πάνω από όλα ήταν ο σχεδιασμός κάποιων διεθνών κέντρων της νέας τάξης πραγμάτων που επιθυμεί και επιδιώκει διακαώς να καθυποτάξει τους λαούς με ισχυρή εθνική ταυτότητα και ιστορική συνείδηση όπως ο ελληνικός λαός.

Αποτελέσαμε το πείραμα και αποτελούμε το πείραμα, αλλά διάλεξαν λάθος πειραματόζωο αυτοί που νομίζουν ότι αποφασίζουν για τον κόσμο.

Χρησιμοποίησαν ως μέσο το ασφαλέστερο και το αποτελεσματικότερο, δηλαδή τον έλεγχο του χρέους για να υποτάξουν το λαό μας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την ιδρυτική μας διακήρυξη ζητάμε έναν αταλάντευτο τρόπο να διερευνηθούν οι αιτίες οι οποίες οδήγησαν στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου και οι ντόπιοι συνεργάτες που ως δοσίλογοι έφθασαν την πατρίδα μας σε αυτό το σημείο. Ενδελεχής και αποτελεσματική έρευνα που θα ρίξει άπλετο φως και θα στείλει τους υπεύθυνους εκεί που πηγαίνουν οι προδότες όταν προδίδουν έναν λαό και ένα έθνος. Το οφείλουμε στις οικογένειες που εξαθλιώνονται, στις οικογένειες των τριών χιλιάδων Ελλήνων που αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν. Το οφείλουμε στους 1.800.000 ανέργους, το οφείλουμε στους γονείς μας, το οφείλουμε στα ιερά κόκκαλα των Ελλήνων.

Η αφετηρία για αυτή τη μάχη για την ανόρθωση της πατρίδας θα είναι οι βαθιοί δημοκρατικοί θεσμοί που θα καθιερώσουμε με το ιδρυτικό μας Συνέδριο στο ίδιο μας το Κίνημα, θα αποδείξουμε ότι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας μπορεί να βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας έχει λόγο.

Το δεύτερο στοίχημα είναι μέσα από αυτό το Συνέδριο να μετατρέψουμε την Εθνική Αντιπρόταση, το μόνο πρόγραμμα που κατατέθηκε στις προηγούμενες εκλογές, σε Εθνική Πρόταση και να δώσουμε τη λύση στον ελληνικό λαό, μια λύση εθνική και όχι μνημονιακή.

Η πολιτική ένωση των δυνάμεων του Ελληνισμού δεν είναι αφηρημένη έννοια, είναι στόχος και για να μετουσιωθεί σε πράξη πρέπει πρώτα απ’ όλα να δομήσουμε κοινή ιδεολογική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει σαν κοινή πολιτική συνείδηση.

Σήμερα όλο και περισσότεροι καθημερινά κατανοούν ότι η εδαφική ακεραιότητα της χώρας απειλείται. Το Σύνταγμα της χώρας έχει καταργηθεί και τα ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού λαού καταπατούνται.

Είναι οφθαλμοφανές ότι έχει φθάσει σε σημείο πλέον να απειλείται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο έχει γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Αυτό είναι το αίσχος στο οποίο μας οδήγησαν οι σημερινοί κυβερνώντες. Ιταμές προκλήσεις για την ελληνική κυριαρχία στο Αρχιπέλαγος, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ήπειρο μένουν ουσιαστικά αναπάντητες και κάποιοι σχεδιάζουν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στη Θράκη για να «κοσσοβοποιήσουν» την ελληνική γη της Θράκης.

Τους λέμε λοιπόν, εμείς είμαστε το τείχος, εμείς είμαστε η αντίσταση των Ελλήνων.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Θα ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση η οποία δεν λειτουργεί σαν δημοκρατική κυβέρνηση, αναλαμβάνει εντολές από τους επιτρόπους της Τρόικας, αυτό σημαίνει κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας.

Στην κυβέρνηση αυτή αποφασίζουν υπάλληλοι της Τρόικας και πολλές φορές επιβάλλουν απρόκλητα την άποψή τους σύμφωνα πάντα με τις επιταγές και τα συμφέροντα των ξένων δανειστών.

Οι συνταγματικές υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες καταργούνται μέσα από την προβολή εκβιαστικών διλημμάτων που οδηγούν σε εξαναγκαστική ψήφιση εξόφθαλμα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα και νόμους.

Ξέρουν καλά ότι καμιά Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δεν μπορεί πια να ανταποκριθεί στα χαράτσια και στους φόρους, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, δεν τα βγάζουμε πέρα γιατί ο σκοπός τους είναι να μην τα βγάλουμε πέρα και να δημεύσουν τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία.

Εξελίσσεται μια ανθρώπινη τραγωδία σε όλη τη χώρα και όλα αυτά συνηγορούν σε μία διαπίστωση: Η πατρίδα και οι ελευθερίες των Ελλήνων κινδυνεύουν.

Η ιστορία όμως διδάσκει ότι ο Ελληνισμός ενώνεται όταν η πατρίδα απειλείται και όταν οι συνταγματικές και οι δημοκρατικές ελευθερίες των Ελλήνων καταλύονται. Ο Πατριωτισμός λοιπόν είναι η κοινή ιδεολογική πλατφόρμα και πολιτική συνείδηση πάνω στην οποία θα στηριχθεί ο Ελληνισμός.

Πατριωτισμός σημαίνει υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, των συνόρων και της εθνικής συνείδησης.

Πατριωτισμός σημαίνει σεβασμός στο Σύνταγμα και στα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων.

Πατριωτισμός σημαίνει αποτελεσματική προστασία από το κράτος των φτωχών, των αδυνάτων και των αποκλεισμένων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα Πατριωτικό Κίνημα από την ίδρυσή μας και διατηρούμε απαρέγκλιτα τις δημοκρατικές διαδικασίες. Με αυτό εδώ το Συνέδριο θα μετατραπούμε στο πρώτο δημοκρατικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα.

Και επειδή ορισμένοι ψάχνουν να μας εντάξουν αν είμαστε δήθεν στη Δεξιά, στην Κεντροδεξιά, στο Κέντρο, στην ]Αριστερά στην Κεντροαριστερά τους λέμε: Ανήκουμε στην Ελλάδα και στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στον Ελληνισμό χωράνε όλοι, χωράνε αυτοί που πιστεύουν στη δημοκρατική Δεξιά, στην Κεντροδεξιά αλλά προασπίζονται την Ευρώπη των εθνών-κρατών που διακήρυξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όχι την ομόσπονδη Ευρώπη των Γερμανών και των τοκογλύφων.

Σε αυτό το κάλεσμα χωρά βεβαίως το Πατριωτικό Κέντρο το οποίο το εξαφάνισαν οι δυνάμεις της μεταπολίτευσης.

Σε αυτό το κάλεσμα χωράνε οι άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που πίστευαν στον Ανδρέα Παπανδρέου που είπε «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι στην πολιτική του Σημίτη και του ξεπουλήματος των Ιμίων.

Χωράνε σε αυτό το κάλεσμα και όσοι πιστεύουν στην Πατριωτική Αριστερά αλλά σε αυτό το κάλεσμα προϋπόθεση και κόκκινη γραμμή είναι ο σεβασμός στα εθνικά μας δίκαια, στο όνομα της Μακεδονίας, στην αντιμετώπιση της πρόκλησης στη Θράκη, στα ελληνοτουρκικά, στα εθνικά θέματα, τα οποία εάν κάποιοι επιθυμούσαν συνεργασίες θα έπρεπε να καταλάβουν ότι αυτά για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι κόκκινη, αποκλειστική γραμμή.

Η ανάπτυξη και η μαζική δράση του Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου είναι απολύτως βέβαιο, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η ιστορική εμπειρία, ότι θα σταματήσει τον κατήφορο του Ελληνισμού και θα σώσει την πατρίδα από την καταστροφή και την κοινωνία από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.

Ξεκινάνε οι διαδικασίες διαλόγου. Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα αποφασίσαμε να υπάρξουν μόνο τέσσερις εισηγήσεις και εν συνεχεία το λόγο θα τον έχετε εσείς όπου θα αποφασίσουμε από κοινού και θα προτείνετε πρώτον τη δομή και τη λειτουργία του Κινήματος, δεύτερον τις διαδικασίες των προσυνεδρίων, τρίτον το πώς θα διασφαλισθεί η εκλογή αιρετών σε όλη την Ελλάδα και τέταρτον πώς θα ολοκληρώσουμε όλη αυτή την προσυνεδριακή προσπάθεια με το ιδρυτικό μας Συνέδριο που πλέον θα γνωρίζουν όλοι που ανήκουμε για να μην φοβούνται ότι δήθεν θα παρασυρθούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Φίλες και φίλοι,
Κλείνω στέλνοντας ένα μήνυμα: Μην πολεμάνε με παλιά μέσα. Μας έριξαν τόνους λάσπη μόλις ξεκινήσαμε. Έχουν πει απίστευτα πράγματα. Έβαλαν στην αρχή να μας αποκλείσουν από όλα τα Μέσα. Δεν κατάφεραν τίποτα στις πρώτες εκλογές. Εν συνεχεία άρχισαν τον πόλεμο της λάσπης και τώρα έρχονται γονυπετείς και ζητούν συγγνώμη και ζητούν να μη δικαστούν. Σε τρίτη φάση απέσυραν τις ρεζέρβες τους. Τους απαντάμε, μην προσπαθείτε άδικα γιατί αυτό το κίνημα είναι λαϊκό κίνημα. Σε αυτό το κίνημα δεν επιτίθεστε σε έναν επιτίθεστε σε όλους μας και

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Κηρύσσω την έναρξη του διαλόγου για το ιδρυτικό μας Συνέδριο.
Καλωσορίζω την Ελλήνων Πολιτεία και ζητώ από τον Γιάννη Δημαρά, τον πρόεδρο του Άρματος Πολιτών που μαζί βαδίζουμε να χαιρετήσει την εθνική μας συνδιάσκεψη».