Στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ το «Λατινικό Οικονομικό» μοντέλο

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, σε Βραζιλία και Αργεντινή, σε δύο "ομοιοπαθείς" χώρες της Λατινικής Αμερικής, που στο παρελθόν είχαν τα ίδια με την Ελλάδα...
χαρακτηριστικά, και οι δυο είχαν προσφύγει στο ΔΝΤ και είχαν προχωρήσει σε διαδοχικά «κουρέματα» του χρέους τους, με την Αργεντινή να έχει χρεοκοπήσει το 2001.

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του 10ήμερου ταξιδιού του, δεν θα είναι μόνον εθιμοτυπικές, καθώς τόσο στην Αργεντινή όσο και στην Βραζιλία η κρίση ανάδειξε νέες ανανεωτικές δράσεις της Αριστεράς και των συνδικαλιστικών κινημάτων, τα οποία ανάλαβαν, μετά την χρεοκοπία, με επιτυχία την διαχείριση και λειτουργία παραγωγικών μονάδων βασικών τομέων της οικονομίας των. Δράσεις τέτοιες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και αξιοποίηση τέτοιων εμπειριών – θετικών ή αρνητικών - των δύο λατινοαμερικάνικων χωρών από τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, σαφώς και αναδεικνύει το αίσθημα ευθύνης και την ετοιμότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ενδεχόμενο ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών στο εγγύς μέλλον.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης, με προεξάρχων το κόμμα της ΝΔ, θα απαξιώσει, θα χλευάσει και θα εξαπολύσει μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση τολμάει… να αμφισβητεί το αλάθητο των κομμάτων της συγκυβέρνησης στο μνημονιακό μοντέλο της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης.