01/05/12

Το θέμα της Ελλάδας και των ποικίλων σεναρίων για το οικονομικό μέλλον και τις προοπτικές της χώρας σχολιάζει μερίδα του γερμανικού τύπου. Κοινή εκτίμηση ότι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είναι επισφαλής.

Ο διαπρεπής οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, σε νέα τοποθέτησή του υποστηρίζει ότι η Ευρωζώνη διολισθαίνει σε ύφεση, ενώ τονίζει πως ο πυρήνας της δεν θα μείνει απρόσβλητος από την κρίση.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος, στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για εκλογή του νέου προέδρου μετά τις εθνικές εκλογές, και για παραμονή του ιδίου στην προεδρία έως τότε, με παράλληλη άμεση ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού.

Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. Σήμερα, ομολογείται από όλους ότι η μνημονιακή πολιτική των δύο τελευταίων ετών ήταν απόλυτα καταστροφική.

'Ενα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είναι ότι έχει γιά πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν (επαγγελματία πολιτικό) υπερήλικα, που αμοίβεται με μισθό μεγαλύτερο και από αυτόν του Ομπάμα,

ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Ευρωπαίοι πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την στήριξή τους προς την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, ξεκίνησαν το «Κίνημα της Νάντης» και καταθέτουν αιτήσεις στις κατά τόπους πρεσβείες της Ελλάδας για να αποκτήσουν και την ελληνική υπηκοότητα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη «δικτατορία των αγορών».

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.