02/08/12

Νέα στοιχεία για τη φτώχεια που επικρατεί στην Ευρωζώνη έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το 27,7% των Ελλήνων ζει στα όρια της φτώχειας

Ακόμη και απολύσεις στρατιωτικών, αστυνομικών και εκπαιδευτικών, μείωση βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και των δώρων απαίτησε την Παρασκευή η «τρόικα» από την κυβέρνηση, ζητώντας μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχουν κάνει αποδεκτά όλα τα τελεσίγραφά της οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο Παπαδήμος, μαζί με την εγκληματική συνέργεια των πολιτικών αρχηγών, έχουν θέσει σε εξέλιξη ένα σχέδιο παραπλάνησης του ελληνικού λαού. Μέχρι σήμερα, με τα τρυκ που έχουν να κάνουν με τον 13ο-14ο μισθό, και τις γενικόλογες διακηρύξεις, διαφωνούν… συμφωνώντας σε ένα πακέτο μέτρων που θ’ αποτελειώσει τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας.

Με τον «κλειστό» λογαριασμό θα αφαιρεθεί πρακτικά από τους Έλληνες εν μέρει το κυριαρχικό δικαίωμα επί του προϋπολογισμού τους γράφει η γερμανική έκδοση των Financial Times.

Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.