02/16/12

του Λεωνίδα Βατικιώτη*
Ψεκάστε την Παρασκευή, σκουπίστε το Σάββατο, τελειώσατε την Κυριακή! Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, της πιο πουλημένης και ξενόδούλης κυβέρνησης που έχει περάσει ποτέ από τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες.

Μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου λόγω της κρισιμότητας της διαδικασίας του PSI, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών,

Τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ότι θα τηρήσει τους στόχους του νέου μνημονίου. τονίζει ο Γ. Παπανδρέου στην επιστολή του προς τους τροικανούς. Μάλιστα σε κάποιο σημείο σημιεώνει – για προφανείς λόγους, αλλά ακούγεται ως κακόγουστο ανέκδοτο – ότι σε «περίπτωση εκλογής μας ως επόμενη κυβέρνηση,

Χρεοκοπία της Ελλάδας μέχρι το Μάρτιο προβλέπει άλλος ένας μάνατζερ hedge fund. Ο δισεκατομμυριούχος John Paulson μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg Businessweek εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα αντέξει και θα καταρρεύσει το αργότερο στα τέλη Μαρτίου.

Πριν από τρεις μήνες συνταξιοδοτήθηκε και πριν από τρεις μέρες βρήκε αμέσως δουλειά: διορίστηκε στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή. Η Ρεγγίνα Βάρτζελη, πρώην γενική γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου – η στενότερη ίσως συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-,

Έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που θα είχε για τα βρετανικά και δυτικά συμφέροντα η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές διατύπωναν οι Βρετανοί διπλωμάτες το 1981, όπως αποκαλύπτουν τα απόρρητα αρχεία του Φόρεϊν Όφις για τη χρονιά εκείνη, που μόλις αποχαρακτηρίστηκαν.

Πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη κόντρα στους γερμανική κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, που ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν την ισοπέδωση της Ελλάδας. Ακόμη ένας υπερασπιστής της χώρας μας είναι ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (το δεύτερο, σε μέγεθος, κόμμα, που στηρίζει την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι) Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που κυκλοφορούν σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, δημοσιεύεται δημοσκόπηση-βόμβα της VPRC, η πρώτη μετά την ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής και των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων που την ακολούθησαν.

Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση.

Τη συναίνεση και δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων, εν όψει εκλογών, ζήτησαν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στην πολύωρη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Με ένα ξέσπασμα  του, μετά από παρατεταμένη σιωπή και ανοχή,  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, επιτέθηκε κατά των Ευρωπαίων και κυρίως κατά των Γερμανών, που συνεχίζουν να πιέζουν ασφυκτικά την χώρα μας, παρότι ο ελληνικός λαός κάνει τεράστιες θυσίες και τα πολιτικά κόμματα ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα των δανειστών να ψηφίσουν την Κυριακή την δανειακή σύμβαση.

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ
Δριμεία επίθεση στη Γερμανία για τη στάση που τηρεί στο ελληνικό ζήτημα εξαπέλυσε ο επικεφαλής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ενώ επίθεση στους Γερμανούς, αλλά και στον Λ. Παπαδήμο εξαπέλυσε ο γνωστός Βρετανός ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάραντζ.

Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στο τεύχος 122, ο Λ. Καλαρρύτης και ο Σπ. Σουρμελίδης «αποκαλύπτουν» τι κρύβει ο τελικός εκβιασμός των Γερμανών για αναστολή των εκλογών και γιατί το Βερολίνο ετοιμάζει τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.