02/22/12

«Ναι είναι ιστορική συμφωνία. Μόνο που οι ευρωπαίοι ηγέτες απλά αγόρασαν χρόνο για να ενισχυθεί η κρίση και να γίνει ακόμη πιο απειλητική» δήλωσε στον Real FM 97.8 ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, για την απόφαση του Eurogroup

Επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Αιγύπτου για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μετά από διακοπή ενός έτους. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι δύο πλευρές θα συγκροτήσουν νέες επιτροπές για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Μετά το πρόσταγμα καθηγητών "κλίνατε απ' αριστερά" και την προτροπή του σημαιοφόρου, μαθητές από δύο σχολεία των Ιωαννίνων φώναξαν σε επισήμους "Είστε μ*λάκες", ενώ δεν δίστασαν να τους μουντζώσουν.

Επιστήμονες επισημαίνουν πως οι Έλληνες πολιτικοί χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης αφού παρουσιάζουν διαταραγμένη συμπεριφορά, παθολογικό ναρκισσισμό, αλαζονεία και ανασφάλεια.

γράφει η Μαρία ΣΠΥΡΑΚΗ
Είναι πολύ μακιαβελικό για να είναι ευχάριστο, αλλά η συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα της άποψης ότι η πολιτική κινείται ανάμεσα στις οδυνηρές αποφάσεις και την καταστροφή.

Πρωτοφανούς  αναξιοπρέπειας  χαρακτηρίζει  ο Δημήτρης Καζάκης  τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Marconi Radio 96,1 F.M." .

Με επιστολή του στο Foxblog, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας στηλιτεύει όλους αυτούς που ασκούν πιέσεις στα ΜΜΕ στα οποία εργάζεται και την επιβολή προστίμων για  «ανεπίτρεπτους», όπως γράφει, χαρακτηρισμούς.

Συμφωνία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, αλλά ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας του λαού, χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Δεν είναι αξιόπιστο το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και δεν πρόκειται να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, υποστηρίζει στο blog του ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι το πρόβλημα με το νέο πρόγραμμα είναι το ίδιο με όλα τα προηγούμενα.

Η ύφεση που θα δημιουργηθεί από την συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας στην Eλλάδα θα είναι τόσο βαθιά που θα αυξήσει το χρέος και παράλληλα θα αποδυναμώσει σημαντικά την ελληνική οικονομία, εκτιμά η τρόικα στην έκθεση που ετοίμασε στις 15 Φεβρουαρίου και παρουσίασε τη Δευτέρα στο Eurogroup, ενώ υπαινίσσεται ότι μπορεί να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης. 

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο, θα προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τη δημοσίευση της 145 σελίδων απόφασης της πλήρους Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε ότι είναι συνταγματικό, νόμιμο, σύμφωνο με τις διεθνείς συμβάσεις και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το πρώτο Μνημόνιο του 2010.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.