03/13/12

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο της «Αίγλης» στο Ζάππειο, η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης θα ανακοινώσουν την ίδρυση νέου κόμματος, που θα απαρτίζεται, αρχικά, από στελέχη και μέλη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από την τρόικα, το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, η αναδιάρθρωση του χρέους και οι μεταρρυθμίσεις βάζουν τη χώρα σε ένα βιώσιμο μονοπάτι, με την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα επιμείνει στις σωστές πρακτικές έως το 2030 για να ορθοποδήσει!

«Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο» είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής έκδοσης των Financial Times. Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας που διενήργησε για λογαριασμό της το έγκυρο Οικονομικό Ινστιτούτο IFO

Μέχρι το 2013 και πριν το τέλος του 2014, η Ελλάδα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση του χρέους της, χρεοκοπώντας επί της ουσίας και δεύτερη φορά, οπότε και ανοίγει η πόρτα εξόδου από το ευρώ, επισημαίνει σε έκθεσή της ο ελβετικός χρηματοπιστωτικός οίκος UBS.

Μιλώντας σήμερα, 13/3/2012, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση σχετικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της 1-2 Μαρτίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάϋ, είπε τα εξής:

Με ερμηνευτική εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει τις μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και θέματα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τη διαιτησία, την αναστολή αυξήσεων μισθών και ημερομισθίων,

Για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία και τα φυσικά πρόσωπα αφήνονται στην τύχη τους Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με επίκαιρη ερώτησή του, την τύχη των ασφαλιστικών ταμείων και των φυσικών προσώπων που κατέχουν ομόλογα, μετά το «κούρεμα» που υπέστησαν εξαιτίας του PSI.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με θέμα «Το νέο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 και τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει», κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μπορεί η πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση του PSI να στέφθηκε με επιτυχία, ωστόσο τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την Ελλάδα. Με το χρέος να είναι αυξημένο παρά το «κούρεμα», τα hedge funds να προχωρούν σε μηνύσεις και νέα μέτρα να έρχονται τον Ιούνιο, ο δρόμος μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι.

Ο Νίκος ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ στο enikos.gr
Η απόφαση του κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου να επιμείνει στην πιστή εφαρμογή του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, σε ότι αφορά την ανακήρυξη των προεδρικών υποψηφιοτήτων, είναι από τυπικής απόψεως ορθή.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.