03/14/12

Σφοδρή επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Αναφέρει η ανακοίνωση του Μίκη Θεοδωράκη: 

Οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κασσάρας (Δωδεκανήσου), Μαρία Κυριακοπούλου και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος (Αχαϊας), Λάμπρος Μίχος (Β' Αθηνών) Κυριακή Τεκτονίδου (Α' Θεσσαλονίκης) παρευρίσκονται στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου κόμματος που ανακοινώνουν η κυρία Λούκα Κατσέλη και ο κ. Χάρης Καστανίδης. "Κοινωνική Συμφωνία",

ΠΡΟΤΑΣΗ νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως του εκλογικού συστήματος, που θα διέπει τις εκλογικές αναμετρήσεις, κατέθεσαν σήμερα από κοινού, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει. Τα άκρα ξεσάλωσαν: Άκρα Δεξιά και Άκρα Αριστερά απειλούν τη χώρα και τη σωτηρία της απεργαζόμενες (και μάλιστα… συνεργαζόμενες!) την κατάλυση των θεσμών, την επιστροφή στη δραχμή και την κατάρρευση της αστικής δημοκρατίας.

 του Σταύρου ΛΥΓΕΡΟΥ στην Καθημερινή-
Ολα δείχνουν ότι -κατά απαίτηση του Σαμαρά- ο χρόνος των εκλογών έχει κλείσει. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι κάλπες δεν επιφυλάσσουν εκπλήξεις. Η Ν.Δ. είναι σταθερά και με απόσταση το πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς ελπίδα να κερδίσει αυτοδυναμία.

Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 15 Μαρτίου παρουσιάζουν ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον ορυκτό πλούτο της χώρας με τις απόψεις των ειδικών, των ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τις προοπτικές και με αναλύσεις, έρευνα και ρεπορτάζ έγκυρων δημοσιογράφων.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η άκρως αποκαλυπτική κατάθεση του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ για το έλλειμμα 2009, Πέτρου Χριστουδούλου, ενώπιον της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Από τα λεγόμενά του προκύπτει εν ολίγοις ότι η αξιοπιστία της χώρας κατέρρευσε από τους αδέξιους χειρισμούς Παπανδρέου- Παπακωνταντίνου σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία του 2009. 

Η πολιτική πέθανε. Η οικονομία πεθαίνει. Οι κυβερνήσεις πέφτουν, αλλά η λιτότητα μένει. Στο δρόμο τους προς μια νέου τύπου φεουδαρχία, οι απανταχού καπιταλιστές έχουν βγάλει εδώ και καιρό τις δημοκρατικές μάσκες και φοράνε τις μπότες με τη σιδερένια φτέρνα, ποδοπατώντας ανηλεώς τα πιο αδύναμα στρώματα του πληθυσμού. Είναι αυτός ο καιρός για την επιστροφή στην πολιτική οικονομία; 

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.