03/19/12

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θα επιβεβαιώσει ότι είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας στην περίπτωση που κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.

Προβλέψεις-σοκ για νέες μειώσεις μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα περιλαμβάνει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που έδωσε την Δευτέρα, ο διοικητής της Γιώργος Προβόπουλος. Οι μειώσεις των μισθών υπολογίζονται κατά μέσο όρο στο 10%, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένει βαθιά ύφεση κι εφέτος, της τάξης του 4,5%.

Η σημερινή πολιτική άκρως ρευστή συγκυρία, ιστορικά ήταν πάντα, αλλά και στις μέρες μας απόλυτα συνδεδεμένη με την κοινωνική αμηχανία και παρακμή.

Στην πρώτη συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο» ως προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας», η Λούκα Κατσέλη θέτει ως στόχο του κόμματός της την είσοδο του νέου κόμματος στη Βουλή και ξεκαθαρίζει ότι το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών προϋπόθεση είναι να υπάρξει προγραμματική συμφωνία.

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, τόσο για «να αλλάξουμε το μέλλον μας», όσο και γιατί αυτή η ενίσχυση μπορεί να επιδράσει θετικά στην ενότητα της αριστεράς, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση στον πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» στη Νίκαια.

Η “Αφροδίτη”, το οικόπεδο 12 δηλαδή κρύβει και μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου, εκτός από φυσικό αέριο. Αυτό δήλωσε ο διευθυντής Ενέργειας στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Σόλων Κασίνης,

Εξαιρετικά αποκαλυπτική για τις διαθέσεις της τρόικας σχετικά με το ύψος μισθών και ημερομισθίων στη χώρα είναι η Έκθεση της Κομισιόν για το δεύτερο πρόγραμμα ''στήριξης'' (κατεδάφισης για να είμαστε τουλάχιστον ακριβείς) ,η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευη (15/3) αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις του Πολ Τόμσεν...

ο Δημήτρης ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΣ στο aristerovima
Προτού αποφανθούν οι ιστορικοί του μέλλοντος για τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος σήμερα γίνεται αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με σλόγκαν το «αρχίζουμε», το λόγο έχουν οι σημειολόγοι του παρόντος. Εν πρώτοις, ο Ευ. Βενιζέλος στέφεται αρχηγός στην επέτειο του θανάτου του Ελ. Βενιζέλου (1936).

«Με τρομοκρατικά διλήμματα προς τον ελληνικό λαό, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία οδηγούνται προς τις κάλπες», δήλωσε την Κυριακή η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στο Ηράκλειο.

ο Μιχάλης ΙΓΝΑΤΙΟΥ στο aixmi.gr
Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ανακουφίστηκαν ακούγοντας την είδηση ότι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -μετά την Ευρωπαϊκή Ενωση- συμφώνησε να εγκρίνει τα νέα δάνεια για τη χώρα μας, που αυξάνουν το χρέος σε ασύλληπτα ύψη.

Τουλάχιστον προκλητικές χαρακτηρίζονται οι αμοιβές στελεχών των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας, την ώρα μάλιστα που ψάχνουν τρόπο για ευνοϊκή ρύθμιση των δανείων τους και εν μέσω «οικονομικής κρίσης», ανεργίας και δραματικών οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Δήλωση Στέφανου Τζουμάκα για τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
«Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ: 
-για τις συνέπειες των πολιτικών αποκλεισμών,
-για την πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του Εθνικού Συμβουλίου
-για το διάτρητο χαρακτήρα της σημερινής διαδικασίας και της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.