05/05/12

του Γιώργου ΡΟΥΣΗ* στη εφ. ΠΡΙΝ
Η δύναμη της συνήθειας εκατομμυρίων και δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων είναι η πιο φοβερή δύναμη», έγραφε ο Λένιν στο Ο Αριστερισμός παιδική αρρώστια του κομμουνισμού. Και αυτή η δύναμη αποτελεί έναν βασικό παράγοντα διαμόρφωσης μιας συντηρητικής συνείδησης, η οποία με τη σειρά της λειτουργεί υπέρ της διατήρησης της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.

H Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) σε μια προσπάθεια της να ξεπεράσει, όπως λέει, τον αποκλεισμό της από τα ΜΜΕ της διαπλοκής και να μεταφέρει τις απόψεις της προχωρά σε σειρά μαγνητοσκοπημένων εκπομπών (βίντεο), που θα μεταδοθούν πριν αλλά και μετά τις εκλογές.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild o πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εγγυάται στη Γερμανία την εξόφληση των δανείων. «Όποιες κι αν είναι οι πολιτικές μας διαφορές», λέει ο κ. Σαμαράς, «η υπογραφή του ελληνικού κράτους είναι δεσμευτική για όλα τα κόμματα στην Ελλάδα. Η εξόφληση των δανείων δεν αμφισβητήθηκε ποτέ».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την Deutsche Welle, προειδοποίησε και πάλι τους Έλληνες ότι εάν στις εκλογές της Κυριακής εκλεγεί μια πλειοψηφία που δεν θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.